Смартфони наступають: їх поширення по аудиторії 18-50 років у 2015 році досягне 50%

Агенція мобільного маркетингу LEAD9 оприлюднила дані дослідження щодо використання смартфонів в Україні. Виявилось, що їх типовий користувач – це переважно особа до 40 років з вищою освітою, яка проживає у середніх та великих містах. Надодачу, більшість користувачів смартфонів, а саме 70% – встановлюють мобільні додатки.

Дослідження проведене Київським Міжнародним Інститутом Соціології на замовлення LEAD9 показало, що 41% людей у віці 18-50 користуються сенсорними смартфонами. А серед молодих людей віком 18-30 ця цифра складає уже 59%. Зі слів директора LEAD9 Назара Гриника, такими темпами до кінця 2015 року половина усіх українських абонентів активного віку матиме сучасні смартфони. “Це переломний момент, адже до кінця року у нас ще й має суттєво розширитися і покриття 3G. Коли поширення смартфонів і швидкого інтернету перевалить за половину у всіх нас з’являться дуже потужні інформаційні та бізнес можливості”, – коментує дані Гриник.

Також якщо серед людей у віці 18-50 років 53% користуються смартфонами, то серед осіб із середньою спеціальною освітою лише 31%.

«Як видно із дослідження, користувачі смартфонів це переважно найбільш активна і напевне найплатоспроможніша частина населення. Для них смартфон став незамінною річчю для дзвінків, спілкування у соц.мережах, ігор, навігації та багато іншого”- констатує Гриник.

Цікаво, що значна більшість покупців смартфонів (57%) надають перевагу операційній системі Android. Поширеність інших систем не перевищує 15% по стільки мають (iPhone та Nokia).

Абсолютна більшість користувачів (а саме 72,5%) мають досвід встановлення мобільних додатків. Найбільш популярними є соціальні мережі (82% тих, хто встановлював додатки, завантажував саме ці). Половина (52%) завантажувала ігри, трохи менше (41%) – навігацію.

Зазначимо, дослідження провів Київський міжнародний інститут соціології на замовлення компанії LEAD9. Опитування проходило протягом лютого 2015 року на всій території України, в тому числі на територіях Донецької та Луганської областей, які контролюється українською владою, крім АР Крим. Всього було опитано 2013 респондентів старше 18 років.

 

1 коментар до “Смартфони наступають: їх поширення по аудиторії 18-50 років у 2015 році досягне 50%

  1. Сповіщення: » 71% українців буде користуватися смартфонами до 2020 року - Мобільний маркетинг в Україні. Журнал про ринок мобільного маркетингу в Украї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA