Як українці використовують мобільні телефони в традиційних магазинах

Компанія GfK презентували результати глобального опитування серед користувачів мобільних телефонів на тему того, яким чином вони зазвичай використовують свої гаджети під час перебування у магазині.

Експерти компанії виділяють чотири основні тренди,  для традиційних магазинів роздрібної торгівлі:

  • Чотири з десяти покупців у всьому світі використовують мобільні телефони для порівняння цін під час здійснення покупок у традиційних магазинах;
  • Чотири з десяти покупців за допомогою телефону запитують поради у друзів або родичів під час традиційного шопінгу;
  • Більше третини покупців фотографують мобільним телефоном товари, які мають намір купити.

Далі пропонуємо вам ознайомитись з тим, які ще звички споживачі переносять з онлайн-шопінгу в традиційні магазини.

Більшість українських власників мобільних телефонів перебуваючи в магазині контактують з другом або родичем, щоб порадитися (28%), фотографують товари які планують придбати 13% опитаних, дещо менша кількість споживачів (11%) порівнює ціни. Покупки через сайти та додатки менш популярні, свої гаджети для цього використовують  2% та 1% відповідно. За детальною інформацією про продукт лише 2% опитаних сканують QR коди.

Звертаються за порадою до друга або родича 28% українців. При чому найчастіше це роблять люди від 30 до 39 років. Чоловіки та жінки майже однаково часто використовують свої мобільні телефони для цього.

Фотографують товари перед покупкою переважно молоді люди до 19 років. Українські чоловіки частіше роблять фото продукту, щоб пізніше прийняти рішення про покупку.

Порівнюють ціни онлайн перебуваючи у традиційному магазині переважно молоді люд 20 – 29 років, однаково, як чоловіки так і жінки.

Якщо говорити про світові тенденції, то тут ситуація склалась дещо іншому. Так, користувачі мобільних телефонів з 23 країн, використовують свої мобільні телефони під час перебування у магазині переважно для: «порівняння цін», «контакту з другом або родичем, щоб порадитися, коли перебуваю в магазині» (40% кожна відповідь) та «фотографування товарів, які я можливо куплю» (36%).

У рамках цього дослідження компанія GfK провела опитування серед більше ніж 25000 користувачів мобільних телефонів віком від 15 років у 23 країнах світу. Опитування проводились онлайн або під час особистої зустрічі влітку 2014 року. Це дослідження було проведено в таких країнах: Аргентина, Австралія, Бельгія, Бразилія, Великобританія, Індія, Індонезія, Іспанія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Німеччина, Польща, Південна Африка, Південна Корея, Росія, США, Туреччина, Україна, Франція, Швеція, Японія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA