UADIGITALS: Нічого не буде, єдиний суцільний digital

V конференція UADIGITALS дала зрозуміти ринку, що майбутнє – за digital-технологіями.

Відзначимо, спікери – а це представники топ 10 українських digital-агентств – презентували виключно дієві кейси з конкретними рекомендаціями, а також визначили основні тренди ринку 2015 року.

Ось і вони:

  1. У найближчому майбутньому в комунікації брендів переважатиме мікс медійних каналів, основну частку яких складуть digital-комунікації;
  2. Користувача будуть продовжувати залучати до активації бренда через соц.мережі та гаджети;
  3. Бюджети будуть урізати, але тільки не на сферу digital;
  4. Мобільний маркетинг залишатиметься недооціненим каналом комунікації, але це лише до появи повноцінного 3G.

Що стосується останнього пункту, цікаво, що за останні роки в Україні більш ніж у три рази зросла кількість користувачів смартфонів – з 7% у 2012 році до 24% в 2014 році. За підсумками 1 кв. в Україні мобільним інтернетом користуються 24,5 млн абонентів, з яких 71% виходять в інтернет зі смартфона кожного дня, за даними мобільної рекламної мережі UAMobile.

«Смартфон стає основним digital-каналом. Cisco прогнозує майже 11-кратне зростання світового трафіку мобільної передачі даних з 2013 по 2018 рр. Характерне зростання можна спрогнозувати і по відношенню до українських користувачів, особливо з появою 3G, ліцензії на яку вже отримали три основних оператори. Тобто, якщо у бренда не буде мобільної стратегії, через 5-10 років він перестане існувати», – стверджує Олена Педай, керівник UADIGITALS.

З Оленою погоджуються й інші фахівці. Так, за інформацією директора LEAD9 Назара Гриника, кількість користувачів мобільними телефонами фактично зрівнялася з телеаудиторією – 39 млн. проти 40 млн. відповідно. «У Києві смартфонами володіють майже 40% осіб, у решті великих міст – від 6% до 16%. З року в рік показник проникнення смартфонів зростає на 100% – з 7% у 2012 році до 30% в 2015 році. При цьому підростаюче покоління (14-19 років) є найбільш активними користувачами. Ось чому не дивлячись на кризу в країні, брендам необхідно дивитися на перспективу, і вже сьогодні взаємодіяти зі споживачем через цей канал».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA