Johnnie Walker працює над “розумною” пляшкою віскі

Компанія Diageo оснастить пляшки з віскі «розумними» етикетками, які зможуть спілкуватися зі смартфонами любителів міцних напоїв, повідомляє CNBC.

Для Diageo, найбільшого в світі виробника алкогольних виробів, «розумна пляшка» дозволить надсилати вузько таргетовану рекламу, промо-матеріали та рецепти коктейлів на смартфон споживача. «Сенсори на пляшці, в поєднанні з часом і місцем дії, дозволить нам пропонувати споживачам щось унікальне тут і зараз», – заявив віце-президент з цифрових інновацій компанії Diageo.

Сенсори, виробництвом яких займається норвезька компанія ThinFilm, планують розміщувати на етикетках Johnnie Walker Blue Label.

Для того щоб отримати рекламне повідомлення від Diageo, споживачам необхідно відсканувати етикетку за допомогою свого смартфона. Датчики, приховані під етикеткою, дозволять визначити коли пляшка була відкрита та її наповнення. В залежності від місця та часу дії спеціальний додаток порекомендує вам рецепт коктейлю та нагадає, коли час замовити наступну пляшку. У Diageo також зазнчають, що датчики на етикетці допоможуть компанії відстежувати пляшку в ланцюжку поставок, щоб гарантувати справжність продукту.

«Визначення кількості віскі, яке залишається в пляшці, – наш наступний крок в реалізації проекту», – повідомив генеральний директор ThinFilm.

Технологію в дії покажуть на виставці Mobile World Congress, яка відбудеться у Барселоні на початку березня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA