Українці готові платити більше за якісний Інтернет

Компанія Ericsson опублікувала результати щорічного звіту Ericsson ConsumerLab, присвяченого використанням ОТТ-сервісів (over-the-top) в Україні, які приходять на зміну традиційним послугам зв’язку, на зразок голосового зв’язку та обміну повідомленнями, повідомляє ain.ua.

Отримані данні свідчать, що близько 90% власників смартфонів в Україні використовують їх для доступу до ОТТ-сервісів. Кожен п’ятий дзвінок (19%) користувача ОТТ відбувається через голосові Інтернет-сервіси, такі як Viber, Skype, Google Talk. А кожне третє відправлене повідомлення (33%) надсилається за допомогою сервісів миттєвих повідомлень, як WhatsApp або Telegram.

Традиційно, до ОТТ відносять сервіси миттєвих повідомлень, голосових і відео-дзвінків, онлайн-відео (наприклад, Youtube).

Користується OTT-сервісами найбільш технічно просунута аудиторія у віці 15-24 років. У такому віці OTT-сервісами через мобільний телефон користуються 84 % українців. В той самий час всіх користувачів ОТТ умовно можна розділити на декілька груп: комунікатори (6%) використовують заміщуючи сервіси щодня, фахівці (19%) регулярно використовують доповнюючі сервіси, новачки (29%) використовують ОТТ, але рідко. Серед опитаних – 47% взагалі не використовують ОТТ-сервіси.

Найчастіше українці користуються ОТТ-сервісами для веб-серфінгу та спілкуванню в соцмережах. Найрідше – для здійснення онлайн-покупок.
Активні користувачі ОТТ-сервісів, не зважаючи на те, що вже витрачають в середньому вдвічі більше інших користувачів мобільного зв’язку, готові платити ще більше за гарантовану якість передачі даних як в приміщенні, так і на вулиці. Серед найактивніших користувачів ОТТ 67% опитаних готові платити за більш якісний Інтернет на вулиці.
Звіт Ericsson складений на основі опитуваня 1556 респондентів (250 особистих інтерв’ю та 1306 онлайн-інтерв’ю) у віці 15-69 років. Така вибірка є репрезентативною для 30 млн. жителів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA