Інтернет-реклама все менш ефективна, про це натякнув навіть Google

Назар Гриник, директор агенції мобільного маркетингу LEAD9 по-своєму «розшифровує» нову ідею IT-гіганта, в своему інтерв’ю для Sostav.ua.

Нещодавно Google анонсував новий сервіс Contributor який дозволить споживачеві, сплативши $ 1-3, переглядати улюблені сайти без реклами. Швидше за все, це репутаційний проект для Google, проте маркетологам варто замислитись вже зараз – споживач масово схильний ігнорувати банерну рекламу. Це прямий натяк від Google.

Коли я прочитав цю новину, то подумав – О-так! Вже було багато спроб брати гроші за перегляд контенту. І лише одиниці стали успішними. Але чим більше я приміряю сервіс на себе, то все більше думаю, що не проти платити невелику суму за те, щоб сайти, на які я заходжу щодня були без реклами. Адже 99% цієї реклами для мене – нецікава. Але, насправді, цього недостатньо. Було б супер, якби гроші йшли на розвиток ресурсів, а місце реклами зайняв цікавий саме мені контент. Для цього потрібно лише запитати у людей, що вони хочуть бачити замість надокучливих банерів.

На жаль, поки Google Contributor це всього лише тестовий проект. Адже в проекті беруть участь всього-на-всього кілька сайтів з Google-рекламою. Тим не менш, цей проект чітко показує тренд: класична інтернет-реклама стає неефективною через її велику кількість та нечітке таргетування. В результаті споживачі почали візуально «фільтрувати» – не звертати увагу на банери, а деякі навіть не полінувалися поставити програми – банеро-різки. Адже життя змінюється – споживачі все менше просто «сидять» біля комп’ютера. У них дуже мало часу, все частіше вони виходять в Інтернет не з дому, а «на бігу» зі смартфона, де-небудь в кафе або транспорті та надокучлива реклама їх тільки дратує, якщо взагалі завантажується 🙂

Що ж маркетологи і агентства можуть зробити вже сьогодні?

Наприклад, замість набридливих безликих банерів можна запропонувати споживачеві персональні спеціальні пропозиції та купони саме на ті товари і послуги, які його цікавлять. Адже з поширенням мобільних пристроїв, не проблема більш досконало вивчити споживача і почати з ним розмовляти дійсно ефективно. Думайте про користувача, а не про те – як красиві ви і ваш бренд!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA