Topless – безконтактний банкомат на базі Android

Перший у світі безконтактний Android-банкомат, розроблений та випущений Приват Банком, був презентований на Світовому форумі банківських інновацій FinovateSpring 2014. Захід проходив в Сан-Хосе, Каліфорнія, США. За підсумками голосування журі, Topless-банкомат був визнаний переможцем форуму цього року, а його презентація отримала приз Best of Show.

Для того щоб зняти готівку в Topless-банкоматі вам знадобиться лише смартфон із спеціальним додатком. Після авторизації в додатку, обираємо пункт «Безконтакт», картку, з якої слід провести операцію, суму, яку ви плануєте зняти і просто підносите пристрій до Android-банкомату. Смартфон з’єднується з банкоматом через NFC. Відомо, що клієнти банку можуть взаємодіяти з “Приват24” і банкоматами за допомогою Google Glass ще з моменту виходу перших прототипів у світ. Презентаційні відео-ролики демонструють роботу технології на практиці.

«Ми зробили topless-банкомат, безжалісно відрізавши від звичайного цілком непотрібну верхню частину, – говорить Заступник Голови Правління Приват Банку Олександр Вітязь. – У кожного клієнта тепер є свій персональний дисплей, ридер і клавіатура – смартфон. Нове покоління банкоматів в рази дешевше від звичайних як у виготовленні, так і в обслуговуванні, вони абсолютно безпечні з точки зору скімінгу та виконують одне завдання – видають клієнтам готівку».

Технологія безконтактних банкоматів, які дозволяють отримувати готівку за допомогою мобільного телефону, була розроблена «Приват Банком» ще в листопаді 2013 року. До недавнього часу NFC-технологію підтримували тільки смартфони під управлінням ОС Android, а з появою Apple Pay подібні банкомати набувають нового значення. Перші безконтактні банкомати встановлено в офісах Приват Банку, а в першому півріччі 2015 року банк готовий розпочати промислові поставки революційних банкоматів власної розробки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA