Типовий користувач смартфонів в Україні це… – жінка! :)

Так, так, наші жінки дійсно більш активно читають, пишуть, лайкають.
Про це та дещо інше цікаве – у статті на Укрінформі.

У 2015 році 26% українців мали телефон з сенсорним екраном, а в 2018 році загальна кількість користувачів смартфонів в Україні сягає 45%.

Про це йдеться в дослідженні “Як українці користуються смартфонами та мобільними додатками?”, результати якого надав засновник компанії LEAD9 Назар Гриник у відповіді на запит Укрінформу.

“За останні три роки майже вдвічі зросла кількість жителів України, які володіють смартфоном – якщо у 2015 році 26% українців мали телефон з сенсорним екраном, то зараз – 45%. Причому, серед осіб віком до 50 років зростання склало з 41% до 69%”, – йдеться у дослідженні.

Відповідно до результатів дослідження, серед української молоді (осіб віком до 30 років) 85% користуються смартфонами, найменше – серед осіб літнього віку (60+ років) – 6%.

“У дослідженні ми виявили, що 85% українців віком до 30 років користуються смартфонами. Якщо ж змалювати типового користувача смартфона в Україні, то з невеликим відривом переважають жінки (53%). Найбільш активні з вікових груп – це 18-29 років та група 30-39 років. Тобто, підсумуємо: типовий користувач – це жінка від 18 до 40 років, яка проживає у місті і яка має вищу освіту”, – розповів Гриник.

Загалом, 91% користувачів використовують програми-месенджери для спілкування.

Читайте також: Інтернет на селі: можуть провести ще один аукціон на 3G і 4G
“Абсолютна більшість користувачів смартфонів (85%) користуються Viber. На умовно другому місці за популярністю – Facebook Messenger (45%). Skype використовують 33% користувачів, інші месенджери – до 20%”, – зазначено в результатах проведеного опитування.

Опитування було проведене Київським міжнародним інститутом соціології протягом лютого 2018 року на замовлення LEAD9 Mobile Marketing. Польовий етап тривав з 9 по 21 лютого.

Для опитування була розроблена стратифікована випадкова 4-ступенева вибірка, випадкова на кожному ступені. Всього було опитано 2043 респонденти, які проживають у всіх областях України та в м. Києві (крім АР Крим).

1 коментар до “Типовий користувач смартфонів в Україні це… – жінка! :)

  1. Сповіщення: Менше дзвінків – більше інтернету, та проданих смартфонів від Apple, Huawei та Nokia! | Мобільний маркетинг в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA