Менше дзвінків – більше інтернету, та проданих смартфонів від Apple, Huawei та Nokia!

92% користувачів вважають можливість веб-перегляду важливою функцією смартфону, у той час як тільки 75% назвали важливим робити голосові дзвінки.

Дослідження, яке провела у Британії компанія Ofcom, показало, що кількість дзвінків вперше за останні роки зменшилась, у порівнянні з тим що час використання смартфонів для доступу до інтернету збільшився. Британці все частіше використовують месенджери замість дзвінків для зв’язку з друзями та рідними, а 72% британців відповіли, що смартфон є найважливішим пристроєм для доступу до Інтернету. Нагадаємо, що у березні 2018-го компанія LEAD9 опублікувала дані дослідження, за якими 91% українців користуються мессенджерами.

На цьому тижні багато компаній представили звіти діяльності за 2-й квартал 2018 року, і їх результати виявилися досить цікавими. Найдорожча компанія світу – Apple – стала першою американською компанією, ринкова вартість якої перевищила $1 трильйон, повідомляє techcrunch. Акції компанії зросли на 2.8%, до $207.05, через два дні після того, як Apple оголосила свої фінансові результати за 2-й квартал, які виявилися кращими, ніж очікувалося. Доходи склали $53.3 мільярди, що на 17% більше порівняно з попереднім роком. Цікаво, що 10 років тому вартість акцій Apple була в 10 разів меншою. Бренд компанії також 8 років поспіль залишається найдорожчим у світі, із оціночною вартістю у 182.8 млрд доларів.

Інший техногігант, китайська корпорація Huawei, продала у 2-му кварталі цього року рекордну для себе кількість смартфонів — 54,2 млн штук. Завдяку цьому, за результатами дослідження Counterpoint Research, компанії вдалося за кількістю проданих гаджетів обійти Apple і зайняти другу сходинку у рейтингу виробників смартфонів після Samsung. Доля на ринку також суттєво зросла з 11% до 15,8%, в той час як показники лідера знизились до 20,9%. Тобто плани Huawei стати першою до 2021 року, про які компанія заявила 2 роки тому, вже не виглядають нереальними.

Колишній лідер ринку мобільних телефонів – бренд Nokia, який зараз належить компанії HMD Global, також показав високі результати, завдяки чому зміг повернутись до десятки лідерів і потрапити на 9 місце у списку найбільших виробників із показником 4,5 млн. проданих смартфонів. Хоча це становить всього лише 1% ринку, зріст за останній рік склав 782%. Компанія розраховує протягом п’яти років значно збільшити продажі і увійти в топ-5 постачальників смартфонів.