Як українці використовують Інтернет

 Компанія Google опублікувала результати дослідження присвяченого особливостям поведінки користувачів Інтернет, проведеного компанією TNS Infratest.

Результати дослідження представлені у вигляді аналітичного онлайн-інструменту Consumer Barometer. Наведені дані допоможуть ознайомитись з поведінкою українських користувачів під час пошуку та вибору товарів, а також з тим, які пристої використовуються для виходу в Інтернет, та особливості використання різних онлайн-сервісів.

Дослідження показало, що все більше українців проводять час онлайн: сьогодні на одного українця припадає один підключений до Інтернету пристрій (порівняно із 0,7 пристроїв в 2013). Також люди використовують все більше пристроїв для доступу в Інтернет: так 24% користуються смартфонами, а 7% користуються планшетами. Крім того, однаково часто використовують для онлайн-доступу і комп’ютер і смартфон 14% опитаних, а тільки смартфон – 7%.

В більшості своїй, українські користувачі Інтернету виходять онлайн коженого дня. Це справедливо для всіх вікових категорій. Що цікаво, власники смартфонів користуються Інтернетом рідше, ніж стандартними функціями свого гаджета, такими як: будильник, музика, новини, годинник.

Дослідження поведінки українського користувача Інтернету показало, що найчастіше респонденти онлайн купують авіа-квитки (68%), бронюють готелі (52%), купують велику побутову техніку (49%), телевізори (44%) та одяг (42%). Окрім того, барометр поведінки Інтернет-користувачів черговий раз підтвердив тенденцію, що Інтернет відіграє важливу роль в процесі пошуку інформації перед покупкою – 45% респондентів використовували Інтернет для порівняння варіантів та пропозицій, перш ніж прийняти остаточне рішення щодо покупки.

26% опитаних українців використовували свій смартфон або для здійснення останньої покупки, або для пошуку інформації щодо продуктів перед покупкою. Для порівняння цей показник в Китаї складає 33%, Польщі – 18%, Росії – 16%, Франції – 11%.

Дані в Consumer Barometer мають два джерела – опитування Consumer Barometer Survey, яке спрямоване на дослідження поведінки Інтернет-користувачів та Connected Consumer Study, метою якого є дослідження звичок всього населення (онлайн і офлайн).

Під час дослідження TNS Infratest опитало понад 150 000 респондентів в 56 країнах світу. В Україні дослідження проводилось в період з 1 січня по 31 березня 2014 року, вибірка – 1000 респондентів віком 16+ для Connected Consumer Study та 3000 респондентів віком 16+ для Consumer Barometer Survey.

1 коментар до “Як українці використовують Інтернет

  1. Сповіщення: » 5 простих і ефективних ідей мобільного промо під Новий рік - Мобильный маркетинг в Украине. Журнал о рынке мобильного маркетинга в мире

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA