NEC навчить смартфони визначати підробки

Японська компанія NEC розробила технологію, яка з високою точнісю визначає оригінальність товарів. Для цього достатньо зробити фото за допомогою звичайного смартфона та спеціальної насадки для збільшення знімків.

Для того щоб використати японську технологію на практиці, користувачу потрібно зробити знімок фрагмента товару за допомогою спеціальної оптичної насадки, що дає сильне збільшення. Після чого смартфон сам порівняє отримане зображення з збереженим на сервері “еталонним” зразком компанії-виробника та видасть висновок: підробка перед вами чи дійсно оригінальний  продукт.

Автори вже навчили смартфон розрізняти зображення мікроструктури пластика та металу, що дозволяє визначати місце походження і технологію виготовлення матеріалу. Точність розпізнавання варіюється в залежності від матеріалу з якого виготовлено товар. Система може працювати з будь-яким смартфоном, оснащеним спеціальною оптичною насадкою і фірмовим додатком NEC. Доречі, лінзи для насадки можна просто роздрукувати на 3D принтері, а отже їх випуск можна налагодити в безпосередній близькості від місця реалізації.

Поява подібних технологій стало можливим завдяки досвіду NEC в розробці методів ідентифікації за відбитками пальців. Останнім часом прогрес в цій сфері сповільнився, тому японські фахівці віддали перевагу застосувати свою енергію в суміжній сфері. NEC повідомляє, що на ринок плоди цих праць вийдуть не раніше весни 2015 року, причому реалізовувати їх допоможуть партнери компанії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA