Музика та віртуальна реальність


Google Cardboard зробили досвід віртуальної реальності доступним для більшості користувачів. Тепер будь-який власник смартфона має змогу відправитися у космос з американської гірки, втекти від динозаврів або дослідити старий замок. Музична індустрія теж не лишається осторонь і пропонує слухачам випробувати нову ступінь занурення в музику.

Björk
Співачка випустила кліп на пісню Stonemilker і однойменний додаток для iOS. Камери зняли кліп в 360 градусах і керуючи стрілками в Chrome або обертаючи смартфон в додатку YouTube, користувач може стежити за всією картинкою.

У додатку, яке коштує $ 2,99, користувач може не тільки дивитися 360-градусний кліп, але і підключити смартфон до окулярів віртуальної реальності. Але користувачі App Store не оцінили спробу співачки, відзначаючи хорошу музику і погану технічну частину програми.

Death Cab for Cutie

У січні Death Cab for Cutie виконали на радіо KCRW пісню The Ghosts of Beverly Drive. Музиканти розташувалися по колу навколо 360-градусної камери, тому під час перегляду користувач може обертати камеру, щоб спостерігати за будь-яким з музикантів.

Радіо також випустило додаток для iOS і Android, який працює за аналогією з додатком Björk. Користувач може підключити до пристрою окуляри віртуальної реальності і поринути в перегляд кліпу.

Fort Minor

Кліп до пісні Welcome групи Fort Minor теж знятий в 360. Спеціального додатка для перегляду кліпу немає, але його можна дивитися в Google Chrome або мобільному додатку YouTube. Зйомки кліпу проходили на узбережжі в Лос-Анджелесі, а в самому кліпі багато кадрів з тайм-лапсом, тому картинка дуже барвиста.

Megadeth

Megadeth підійшли до віртуальної реальності з комерційного боку. На підтримку нового альбому Dystopia група випустила спеціальний набір для перегляду п’яти VR-роликів. Набір коштує $16,99 і крім диска включає в себе картонні окуляри і коди для доступу до роликів.

Видання Rolling Stone зняло репортаж про те, як група готувалася до випуску цих кліпів. За словами соліста Megadeth Дейва Мастейна, ще ніхто не впроваджував віртуальну реальність в металі.

Очікується, що протягом наступних півтора-двох років до віртуальної реальності отримають доступ до 170 млн осіб. Технологія стане більш доступною і крім перерахованих вище музикантів і компаній, є десятки інших гравців, які бачать перспективи застосування VR. Наприклад, компанія Vrtify уклала контракт зі Spotify. Протягом року слухачі плейлистів в Spotify отримають можливість вибирати віртуальне оточення для прослуховування улюбленої музики.
За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA