Геофенсінг – приклад ефективного банківского комаркетингу


Райффайзенбанк реалізував функцію геофенсінга у своєму мобільному додатку R-Mobile. За допомогою GPS сервіс визначає близькість знаходження клієнта до торговій точки, в якій при оплаті картою банку діє знижка або спецпропозиція, і в режимі реального часу відправляє push-повідомлення.

«У банка є декілька тисяч партнерів, які пропонують власникам наших карт знижки. Природно, людині важко відстежити всі спецпропозиції: для цього потрібно проводити моніторинг перед походом до крамниці. Геофенсінг вирішує цю проблему, – розповіла Наталія Масарська, керівник російського відділу розвитку електронного бізнесу Райффайзенбанку. – Тепер наші клієнти зможуть отримувати повідомлення про всі найближчі крамниці і заклади, в яких для них є знижки».

Знижки власникам карт Райффайзенбанку надають більше 5 тис. Партнерів, серед яких – магазини одягу та взуття, електроніки, готелі, ресторани, ювелірні та косметичні магазини, клініки, автосервіси та салони краси. Розмір знижок становить від 5% до 25%. Функція геофенсінга доступна власникам смартфонів на платформах iOS і Android.
Запуск даної опції був підтриманий інтерактивною рекламною кампанією з футуристичними мотивами. Вийшло досить вдало та привертає увагу. Продемонструємо меседж кампанії на прикладі банеру, розміщеного на платформі LiveJournal:

Пропонується відповісти, обравши один з варіантів відповіді:

Ми обираємо варіант “реальність” і виявляємо, що поки що переоцінили розвиток кінотехнологій:

А от щодо GPS-знижок:

Ми вгадали, щоправда, це реальність поки що не для українського ринку:

У кінці виводиться інформація про мобільний додаток банку:

За матеріалами сайту: http://www.cnews.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA