ТБ реклама чи реклама на смартфонах – що впливає на споживачів більше?


У той час, коли зростає споживання цифрового контенту, в новій доповіді Yahoo! Advertising йдеться, про те, що впливу ТБ можуть загрожувати смартфони. Результати дослідження, відображені в доповіді «A day in the life of a media consumer», вказують на те, що майже 75% споживачів США отримали доступ до інтернету в минулому році, використовуючи мобільний телефон. 53% власників мобільних телефонів по всьому світу – користувачі мобільного інтернету. Середній час за день, витрачений на смартфони, ймовірно виросте на 47% в майбутньому році, в той час як ТВ-споживання продовжить знижуватися (-12%).

Мобільні додатки змагаються з ТБ у вихідні

ТВ – все ще важливе медіа, особливо під час прайм-тайму з 20 до 22, але мобільні починають тіснити його. У вихідні все більше споживачів звертаються до своїх мобільних девайсів в прайм-тайм, що становить конкуренцію ТБ. У використанні мобільних пристроїв домінують не браузери чи не дзвінки, а додатки.
Емоційний відгук на різних девайсах

Використовуючи носимі пристрої – від окулярів до годинників, дослідники Nielsen виміряли увагу і емоційну відповідь на рекламні оголошення серед 150 учасників. Заміряючи біометричні дані вони виявили що, покоління Міленіуму (молоде покоління, 35 років і молодше) і покоління X (старше покоління, умовно 36 років і старше) по-різному реагують на рекламу на девайсах. 55% молодого покоління емоційно реагували на ТБ рекламу, і 52% на рекламу на смартфонах. Покоління X показали вищий емоційний відгук на контент на смартфонах – 42%, і 39% на ТБ.
Емоційний відгук в залежності від часу та пристрою

Що цікаво, емоційний відгук варіюється протягом дня. Смартфони більше захоплюють користувачів з 11 ранку до 6 вечора, а ТБ – вранці.

Емоційний рекламний відгук на смартфонах вище, ніж на ТБ


Проте, емоційне залучення для деякої реклами вище на смартфонах (53% в порівнянні з 43% на ТБ). Однією з причин цього може бути ближчий зв’язок з нашими смартфонами, які ми носимо з собою весь день. Мобільна реклама частіше більш персоналізована і приваблива для ретельно націлених користувачів, в той час як рекламні оголошення на ТБ призначені для широкої аудиторії.

Відмінності в емоційному залученні між контентом і рекламою за пристроями


Люди покоління X в цілому набагато більше піддаються рекламі, ніж контенту, коли вони дивляться ТБ або використовують свої смартфони. Покоління Міленіуму також реагують на рекламу сильніше (55%) на смартфонах, ніж на контент (51%).

Маркетологи повинні помітити, що більше половини часу, коли демонструється ТБ реклама, увага споживача звернена до інших екранів (смартфон або ноутбук). Із середнім CPM в $27 за ТБ і $3 за мобільну рекламу, остання відверто виграє в увазі та залученні.

Використання додатків за категоріями щодо віку


Оскільки увага до мобільних девайсів істотно викликається завдяки використанню додатків, важливо розуміти популярність категорій додатків по вікових групах. У той час як люди покоління X проводять більшу частину часу використовуючи соціальні програми, месенджери (23%) і розважальні програми (26%), покоління Міленіум більше цікавиться категоріями “Здоров’я і фітнес” (37%), “Спосіб життя” (26%). 35-54-річні люди найчастіше використовують утиліти і додатки категорії “Продуктивність” (69%), в той час як (можливо дивно) ті, кому за 55 – грають в ігри (31%).

Рекламодавці можуть отримати вигоду з цих результатів, зосереджуючи свої зусилля на створенні більш емоційних кампаній для мобільних пристроїв, таргетуючи ключові сегменти додатків.

За матеріалами сайту: http://innospace.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA