Дослідження: найкращий час для публікації на Facebook, Instagram, Twitter і LinkedIn

Чи існує найкращий час для публікації в соціальних мережах? Так, вважають в компанії Hootsuite. Найкращий час для публікації в соціальних мережах – це коли ваша аудиторія з найбільшою ймовірністю побачить і відреагує на ваш контент. Своєчасна публікація може привести до більшої кількості лайків, коментарів, перепостів і переходів за посиланнями. Але час варіюється в залежності від галузі та вашої конкретної аудиторії.

Використовуючи дані інструменту аналізу соцмереж Unmetric, компанія Hootsuite зібрала дані по 300 брендам в соціальних мережах і розділила результати на галузі B2B і B2C.
Під час дослідження вдалося з’ясувати найкращий час для публікації на Facebook, Twitter і Instagram, а також кращий день для публікації в Twitter, Facebook, Instagram і LinkedIn.
В цілому дані показують, що найкращий час для публікації в соціальних мережах – між 9 і 12 годинами ранку, на початку робочого тижня (тобто з понеділка по середу). Це незалежно від того, чи є ви брендом B2B або B2C.

Найкращий час для публікації на Facebook

У 2019 Facebook змінив алгоритм новинної стрічки, щоб розставити пріоритети «значущих взаємодій» з сім’єю і друзями над контентом від брендів. З тих пір брендам на платформі стало складніше, ніж будь-коли, пропонувати органічний контент своїм клієнтам, не сплачуючи за його просування.

Крім створення високоякісного контенту, одна з найбільш ефективних тактик для «обходу» алгоритму – переконатися, що ви публікуєте в потрібний час.

У який час краще всього розміщувати на Facebook:

B2B бренди
• Найкращий час для публікації на Facebook – з 9:00 до 14:00 EST у вівторок, середу або четвер.

B2C бренди
• Найкращий час для публікації на Facebook — 12:00 EST в понеділок, вівторок або середу.

Міркування з приводу розміщення на Facebook:
• 74% користувачів Facebook відвідують сайт кожен день – більше, ніж будь-яку іншу соціальну мережу
• 88% користувачів Facebook отримують доступ до сайту через мобільний пристрій

Кращий час для публікації в Twitter

Тривалість твітів дуже коротка – всього 18 хвилин. Так що час у цій мережі важливіший, ніж будь-де. У вас є менше 20 хвилин, щоб переконатися, що ваш контент потрапляє до потрібних людей!

Але в який час найкраще публікувати в Twitter?
B2B бренди
• Найкращий час для публікації в Twitter – з 9:00 до 16:00 EST в понеділок або четвер з акцентом в період з 11:00 до 13:00 EST.

B2C бренди
• Найкращий час для публікації в Twitter в 12 або 1 годині дня з понеділка по середу.

Ці графіки включають дані Суперкубка 2019 року, який відбувся в неділю. Оскільки це статистична аномалія, ми вирішили не брати до уваги дані першого кварталу 2019 року, які показують Неділі як найпопулярніший день для публікації.

Міркування з приводу розміщення в Twitter:
• 46% американських користувачів Twitter відвідують сайт хоча б раз на день.
• 80% користувачів Twitter – багаті мілленіали.
• 80% користувачів Twitter не американці. Платформа працює на 33 мовах.

Використовуйте ці дані в якості відправної точки, протестуйте різні розклади публікацій і порівняйте результати.

Кращий час для публікації в Instagram

Оскільки Instagram стає все більш важливим для брендів, ми зробили окремий пост про те, як найкраще публікувати повідомлення в Instagram. В цьому випадку ми використовували дані з 258 956 постів і 20 кращих акаунтів Instagram в Північній Америці з 11 різних галузей.

Результати сильно різнилися між галузями. Харчова промисловість, що не дивно, отримала найбільше залучення, коли вони публікували о 12 годині дня, в той час як освітні організації отримали кращі результати о 4 годині дня або 5 вечора.

Коли ми проаналізували власні повідомлення Hootsuite в 2018 році, ми виявили, що найкращий час для публікації в Instagram – це з 12 години дня до 1 години дня EST, з понеділка по п’ятницю.

Алгоритм Instagram віддає перевагу «свіжості», коли він визначає, які записи показувати в стрічці користувача. Вона не є строго хронологічною, але вона призначена для надання вам свіжого контенту, з яким ви, ймовірно, будете взаємодіяти.
Це означає, що нові повідомлення частіше з’являються у вашій стрічці першими, незалежно від того, скільки разів ви оновлюєте їх. Таким чином, ви повинні переконатися, що ваші повідомлення «останні», коли ваші підписники, швидше за все, будуть в мережі.

Кращий час для публікації на LinkedIn

API LinkedIn не дозволяє збирати дані по годинах дня, але ми змогли визначити найкращий день тижня для публікації в цій соцмережі. У поєднанні з нашими власними внутрішніми даними про те, коли публікації Hootsuite отримують найбільше залучення в LinkedIn, ми можемо заявити наступне:
• Найкращий час для публікації в LinkedIn – 7:45, 10:45, 12:45 і 17:45.
• Найкращим днем для брендів B2B для публікації на LinkedIn є середа (потім вівторок).
• Кращими днями для брендів B2C для публікації на LinkedIn є понеділок і середа.
«СММ-команда Hootsuite публікує в 45-хвилинну позначку, тому що більшість брендів публікують повідомлення рівно в кожну годину», – говорить Аманда Вуд, керівник відділу соціального маркетингу Hootsuite.

Думаєте, що ваша аудиторія взаємодіє з вашим контентом тільки у вихідні дні, коли вони відпочивають вдома? Спробуйте публікувати в робочий день. Результати можуть вас здивувати.

Так, може бути, велика частина вашої аудиторії онлайн у вихідні дні, але чи всі ваші конкуренти наповнюють цей час контентом? Ви можете отримати вигоду з публікації в години пік, коли конкуренція низька.

Міркування з приводу розміщення на LinkedIn:
• 50% американців з вищою освітою використовують LinkedIn.
• 45% користувачів LinkedIn знаходяться у вищому керівництві.
• 57% використовують LinkedIn на мобільних пристроях.

Як знайти кращий час для публікації в соціальних мережах

Дізнайтеся про свою аудиторію
Скільки їм років? Де вони живуть? Які у них переваги? Що вони роблять на роботі? Які їхні проблеми і больові точки? Які соціальні мережі вони використовують? Вони переглядають соцмережі на телефоні або комп’ютері?

Це ті питання, на які ви повинні відповісти, щоб з’ясувати кращий графік публікації. Гід по створенню аудиторії від Hootsuite проведе вас через кожен крок цієї важливої вправи.

Використовуйте один і той же контент для тестування різного часу

Як і в будь-якому хорошому експерименті, вам потрібна послідовність для точного вимірювання результатів. При тестуванні часу використовуйте той же або аналогічний контент. Таким чином, менш приваблива публікація, опублікована під час великого трафіку, не спотворює результати.

Враховуйте місце розташування

Якщо ви працюєте в часовому поясі PST і у вас є підписники в часових поясах EST і GMT, може виявитися що публікація о 8:00. PST працює найкраще, тому що вона з’являється під час робочого дня в інших регіонах. Якщо у вас є глобальні соціальні мережі, ви можете створювати різні маркери соціальних мереж для різних регіонів. Або просто заплануйте публікацію протягом дня і ночі.

Використовуйте правильні інструменти

Очевидно, ми пропонуємо використовувати Hootsuite. З однієї панелі ви можете публікувати повідомлення на всіх своїх соціальних каналах і використовувати вбудовану аналітику, щоб бачити, в який час ви отримуєте кращі результати. Якщо у вас є ця інформація, ви можете запланувати всі свої публікації на більш вигідний період часу. У відео нижче можна переглянути коротку інструкцію з користування інструментами Hootsuite.

За матеріалами Hootsuite.