У проекті Google Arts & Culture вперше створили віртуальний тур по Версальському палацу

Google Arts & Culture спільно з Версальським палацом запускають проект Versailles: The Palace is Yours, який включає 3D-скани архітектури палацу у високій роздільній здатності, шедеври мистецтва і артефакти. Познайомитися з ними можна буде через сайт і додаток Google Arts & Culture (лінк на Google Play і App Store), а також через програму VersaillesVR для окулярів віртуальної реальності Oculus і HTC Vive.

Версальський палац містить велику кількість шедеврів мистецтва і артефактів, які ніколи не покидають його меж через свою крихкість. Більш того, вимоги до безпеки не дозволяють відвідувачам близько підійти до них і розглянути всі деталі. Спільний проект з Google Arts & Culture дозволяє всім бажаючим познайомитися з архітектурою палацу, розглянути більше 100 картин, скульптур і предметів мистецтва. А також цілі приміщення, наприклад Дзеркальний зал і Спальню короля.

Проект Versailles: The Palace is Yours також включає віртуальні тури як всередині палацу, так і за його межами. Команда Google Arts & Culture виконала велику роботу, знявши 130 000 фотографій, покривши площу 7000 м2 всередині (36000 м2 якщо вважати стіни і стелі), а також 500 000 м2 навколо палацу, включаючи знамениті сади і парк Версаля.

Всього ж у рамках Versailles:The Palace is Yours користувачам доступно 18 виставок, зібраних кураторами Версаля, 18 об’єктів в 3D, 6 турів в сервісі 3D Poly з кураторами, 6 картин в ультрависокому дозволі, 4 тури по картинам палацу і 4 тури в Street View по його території.

За інформацією itc.ua