Віртуальний Сальвадор Далі робить селфі з відвідувачами музею

Сюрреалістичний живописець Сальвадор Далі одного разу сказав в інтерв’ю: «Я взагалі вірю в смерть, але в смерть Далі, абсолютно ні». Музей Далі в Сент-Пітерсбурзі, штат Флорида, доклав зусиль, щоб виконати пророцтво художника, “повернувши” його до життя – з технологією Deepfake.

Виставка, яка має назву Dali Lives, була створена у співпраці з рекламним агентством Goodby, Silverstein & Partners (GS&P), яке створило віртуального Сальвадора Далі в натуральну величину за допомогою техніки редагування відеосигналів. Використовуючи архівні кадри з інтерв’ю, GS&P витягнув понад 6000 кадрів і провів 1000 годин розробки для навчання алгоритму штучного інтелекту на обличчі Далі. Його вираз обличчя потім був накладений на актора з пропорціями тіла Далі, а цитати з його інтерв’ю і листів були озвучені актором, який мімікував його унікальний акцент – поєднання французької, іспанської та англійської мов.

Сюрреалістичний Далі з’являється перед відвідувачами, коли вони натискають на дверний дзвінок на кіоску, де він живе, і він розповідає їм історії про своє життя. З 45 хвилин новостворених кадрів і тисяч комбінацій, кожен відвідувач отримує інший досвід. Є сцени, які відкриваються з ним, читаючи газету, з накладенням поточної титульної сторінки The New York Times; якщо йде дощ, він коментуватиме погоду.

Dali Lives прагне заохотити відвідувачів до спілкування з Далі, як людиною. Художник помер у 1989 році, і стоячи перед відвідувачами в кіоску в натуральну величину, він допомагає привести його в контекст сучасного життя – особливо в кінці, коли він питає відвідувачів, чи бажають вони зняти з ним селфі. Він обертається і робить знімок, і відвідувачі зможуть отриматии фотографію на свій пристрій.

За матеріалами The Verge.