У Лондоні створили систему безконтактних платежів для вуличних артистів

izettle

Мабуть, ми ніколи не замислювалися, що перехід до безготівкових та безконтактних розрахунків становить загрозу для вуличних артистів. Дійсно, де людині взяти дрібних грошей для музикантів біля метро, якщо вона всюди розраховується карткою чи смартфоном? У Лондоні знайшли вирішення цієї проблеми, запровадивши першу у світі систему безконтактних платежів для артистів з вулиці.

Проект запустив у дію минулого вікенду мер Лондона Садік Хан. Система була створена організацією Busk In London, яка підтримує вуличних артистів, та шведською фірмою iZettle, що належить корпорації PayPal. Для того, щоб користуватись нововведенням, вуличні музиканти повинні мати компактний зчитувальний пристрій, що під’єднується до їхнього смартфону або планшету. Сума пожертвування є фіксованою і встановлюється власноруч артистами на свій розсуд. Перевести кошти можна за допомогою банківської картки, смартфону або смарт-годинника.

Голова Лондону Садік Хан схвалив нововведення та був дуже задоволений, що компанія iZettle запровадила інноваційну систему саме в Лондоні. Він сподівається розширити нову схему на всі райони міста та використовувати її для інших організацій. Зауважимо, що стати вуличним артистом у Великобританії не так просто. Для того щоб виступати на вулиці, артисту потрібно подати заявку на дозвіл та отримати довідку з поліції.

За матеріалами сайту https://www.theverge.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA