Вплив повідомлень на залученість користувачів

Модель відносин з клієнтами радикально змінилася за останні роки, і тепер близько 92% компаній пропонують власний мобільний додаток. Проте, лише 17% з них використовують їх як канал комунікації зі своєю ЦА (згідно з дослідженням Mapp Digital). Індекс залученості споживачів онлайн демонструє, що компанії, які не використовують повідомлення, втрачають чудову можливість отримати не тільки канал комунікації, а й залучити більшу кількість користувачів. Дослідження засноване на даних щодо e-commerce компаній в сфері торгівлі, моди, подорожей, розваг і ІТ.

Згідно з дослідженням, компанії найчастіше використовують е-мейл розсилки – 96% брендів, і 94% з них відправляють як мінімум один лист протягом місяця.

Тож не дивно, що більше половини компаній вважають розсилку найбільш ефективним каналом, і 57% опитаних збирається збільшити частку розсилки в бюджеті. Більшість компаній відправляють листи після оформлення підписки (51% відправляє вітальні повідомлення).

Проте, тільки 43% компаній враховує власні налаштування і тільки 13% дійсно пропонує вікно вибору на своєму веб-сайті. Інтернет-реклама стає все більш персоналізованої, і така увага до деталей залишить ваших користувачів задоволеними.

Говорячи про оптимізацію під мобільні пристрої, 98% повідомлень в розсилці тепер повністю оптимізовані під різні пристрої, тоді як 78% має частково адаптивний дизайн і 22% повністю адаптивні. Тільки 93% посилань на мобільні сайти оптимізовано. Все це демонструє зростаючу роль мобільних пристроїв, і те, що мобільна реклама стає одним з пріоритетних напрямків.

Mapp також вивчили додатки і з’ясували, що користувачі в цілому чекають позитивного досвіду від роботи з брендованими додатками. Проте, тільки 24% таких додатків на Android відправляють push-повідомлення.

80% додатків на Android спочатку чекають на «активацію» користувача в додатку, після чого запитують дозвіл на відправку повідомлень – рекомендований порядок дій, тому що краще дочекатися моменту, коли користувач дізнається про користь додатку. У той же час, близько 85% додатків на iOS запитують дозвіл при першому запуску програми.

Частота відправки повідомлень також є делікатною темою, оскільки занадто багато повідомлень призводить до негативної реакції, а надто мало – до відчуття, що про користувачів забули. Тільки 17% компаній, використаних в дослідженні, відправляли push-повідомлення в додатках на Android, і 80% з них відправили два або більше повідомлення протягом місяця. Всі ці компанії займаються торгівлею.

Про що ж краще писати в push-повідомленнях для мобільних пристроїв?

86% компаній говорить, що позитивну реакцію викликають повідомлення, що закликають до дії. Також добре використовувати лендінги, але при цьому жодне з повідомлень не містило «спеціальної пропозиції».

Коли компанія хоче отримати дозвіл на відправку повідомлень, дуже важливо визначити свою стратегію. Важливо розуміти правильний час для відправки повідомлень, а також частоту і рейтинги.

У дослідженні також йдеться про використання різних соціальних мереж. Виявляється, найбільш часто використовуваними соцмережами є Twitter, Facebook і YouTube. Існує тенденція, згідно з якою компанії частіше твітять (13,9х) ніж розміщують пости на фейсбуці (6,3х).

Також, в цій сфері існує сезонність. На Facebook, близько 45% компаній розміщують сезонний контент, тоді як в Twitter цей відсоток сягає 52%. Тільки 20% компаній розміщують сезонний контент в Instagram.

Коли справа доходить до збільшення залученості, мобільна і соціальна реклама зазвичай демонструють кращі показники. 25% компаній мотивують користувачів зробити покупки в магазині через рекламу на мобільних, і 41% – в соціальних мережах. У той же час, покупки онлайн на мобільних рекламують 49% компаній, а в соціальних мережах – 21%.

Всі дані говорять про одне: існує безліч підходів до реклами. З розвитком інтернету змінилося ставлення до користувачів, і в той час, коли реклама перейшла на формат «24 години на добу, 7 днів на тиждень», багато компаній все ще використовують підхід «з 9 до 5». У маркетологів існує величезний арсенал каналів, пристроїв і технологій, який вони не використовують, втрачаючи багато потенційних можливостей.

За матеріалами: http://mobilewatch.com.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA