Nielsen: 43% власників смартфонів використовують їх, щоб уникнути особистого спілкування

Найбільш активно за останні 6 місяців глобальні споживачі за допомогою мобільних пристроїв перевіряли пошту (66%), відвідували соціальні мережі (60%) і грали в безкоштовні ігри (50%). 28% не стали б користуватися мобільним банком.

52% світових споживачів визнали, що вони занадто залежні від технологій, при цьому в Африці і на Близькому Сході цей показник досяг 65%, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні – 60%, випливає з нового глобального дослідження переваг споживачів щодо шопінгу і проведення банківських та платіжних операцій за допомогою мобільних пристроїв Nielsen. У той же час в Росії на даний показник припадає 41% опитаних респондентів.

У світі 43% опитаних погодилися з тим, що вони використовують мобільні пристрої для того, щоб уникати особистого спілкування з іншими. Найвищий показник зафіксовано в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (54%), мінімальний – в Європі (23%), в Росії – 18%.

Найпопулярнішими активностями з мобільних за останні 6 місяців стали перевірка пошти (66%), відвідування соціальних мереж (60%), безкоштовні ігри (50%) і перегляд безкоштовного відео (48%). У світі 38% респондентів відповіли, що купували товари або послуги через мобільний пристрій хоча б раз за останні півроку, 34% користувалися для шопінгу мобільним додатком. Найбільше число  користувачів, що здійснюють покупки через онлайн-гаджет, мешкають в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні: половина споживачів в Китаї (50%) і майже половина в Індії (49%), в Південній Кореї (47%) і у В’єтнамі (46%). Ці ж країни показали найвищий рівень використання мобільних додатків для здійснення покупок (50% в Китаї, 48% в Південній Кореї, 47% в Індії і 43% у В’єтнамі).

На питання про застосування мобільних пристроїв для проведення платіжних операцій 4 з 10 мілленіалів відповіли, що з великою ймовірністю стали б здійснювати переказ грошових коштів (45%) або отримувати гроші від іншої особи (44%) за допомогою смартфона. Серед бебі-бумерів ці показники виявилися мінімальні: 18% і 16% відповідно. Крім того, 35% мілленіалов кажуть, що охоче використовували б мобільні платежі при оплаті рахунку в барі чи ресторані.

У світі лише чверть споживачів (27%) стверджують, що охоче вдавалися б до послуг такого сервісу, як мобільний банк. У той же час трохи більше респондентів-28% -відповіли на дане питання негативно. Серед регіонів Азіатсько-Тихоокеанський продемонстрував найбільшу готовність до використання мобільного банку; в Європі і в Північній Америці показники виявилися нижчими за середньосвітові. 44% і 51% відповідно кажуть, що не стали б користуватися мобільним банком, в той час як в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні таких лише 18%.

Опитані в Індії показали максимальну серед інших країн прихильність до мобільних банків – 46% респондентів стали б з великою ймовірністю користуватися подібнихми сервісами. Вищі за середньосвітові показники готовності користуватися мобільним банком виявилися в Індонезії (37%), Мексиці (34%) і Туреччини (34%).

В рамках дослідження споживачів запитали, які можливості вони хотіли б отримувати від цього сервісу в майбутньому. 41% світових респондентів висловили побажання, щоб додатки мобільних банків розпізнавали обличчя, 39% сподіваються на технології сканування і збереження чеків. Серед регіонів ці дві послуги особливо підтримали опитані з Азіатсько-Тихоокеанського регіону, в той час як європейці і північноамериканці продемонстрували показник нижче середньосвітового. Спілкуватися з банком за допомогою соціальних мереж хотіли б 32% світових респондентів, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, в Африці і на Близькому Сході – по 40%, в Латинській Америці – 38%.

 

За матеріалами сайту: http://www.cossa.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA