Оптимізація швидкості завантаження мобільної версії сайту


Є безліч чинників, що впливають на ранжування сторінок в Google. Швидкість їх завантаження – один з найбільш важливих. Користувачі, які шукають з мобільних пристроїв, витрачають набагато менше часу на очікування завантаження сайтів. Навіть 1 секунда затримки кардинально впливає на результат. Взагалі, швидкість завантаження сторінок – ключова річ, яка впливає на частоту покидання сайту: приблизно половина користувачів очікує не більше 2 секунд. 40% відвідувачів підуть після очікування в 3 секунди або більше. Google же вважає, що затримка не повинна перевищувати 1 секунди. Отже, кожна частка секунди затримки впливає на ваші позиції в пошуковій видачі. Чим повільніший ваш сайт, тим більше відвідувачів / прибутку ви втрачаєте.

 

Розробляючи сайти під мобільні пристрої, пам’ятайте, що більшість гаджетів оснащені менш потужними процесорами в порівнянні з ПК, а також слабкою батареєю. Отже, доведеться прийняти виклик 1 секунди від Гугла. Також необхідно врахувати час на пошук DNS, обробку TCP і відправлення HTTP-запиту. У підсумку, вам залишиться приблизно 400 мілісекунд на завантаження самої сторінки. Використовуйте всі можливі способи зниження навантаження на інтернет / гаджет користувача:

Оптимізуйте розміри зображень: не покладайтеся на HTML для зменшення ваги зображень. Він просто змінює їх зовнішній вигляд, але не розмір.

Покладіться на кешування браузера: зменшите кількість HTTP-запитів за рахунок використання кешування браузера. Використовуйте mod_expires для Apache і контроль кеша в хедері, щоб прискорити завантаження сторінки.

Зменшіть кількість або приберіть редиректи: деякі перенаправлення неминучі, але пам’ятайте, що кожне з них є зайвим HTTP-запитом, яке збільшить швидкість завантаження.

Мінімізуйте код: використовуйте інструменти на зразок YUI Compressor або JSMin, щоб прибрати непотрібні символи з JavaScript і таблиць стилів вашого мобільного сайту. Це поліпшить кешування і скоротить використання смуги каналу Інтернету користувачів.

Уникайте використання зовнішніх скриптів JavaScript і стилів CSS: кожен раз, коли браузер намагається підключити зовнішній скрипт, він повинен зупинитися і завантажити цей ресурс. Це значно уповільнює швидкість завантаження. Використовуйте вбудований JavaScript і CSS.

Повільний старт TCP: нове TCP-з’єднання не може використовувати повну пропускну здатність з’єднання між браузером і сервером, тому сервер обмежений прийомом 10 пакетів за один цикл завантаження. Отже, весь контент, який користувач побачить негайно без необхідності скролінгу (англ. «Above the fold» – ATF-контент) повинен важити 14 Кб або менше. Переконайтеся, що ваш сервер оновлений до останньої версії, інакше цей недолік може обмежити передачу до 3 або 4 пакетів при першому з’єднанні.

Прискорені мобільні сторінки (англ. Accelerated Mobile Pages – AMP): використовуйте оптимізовані веб-сторінки, створені на відкритому вихідному коді, що дозволить серверу / браузеру швидко їх обробляти. Google зберігає затверджені AMP в спеціальному кеші і обслуговує їх вже звідти. Використовуючи структуровану розмітку, ці сторінки можуть завантажуватися миттєво.

Якщо вам потрібно збільшити швидкість завантаження сторінок, почніть з інструменту Google’s PageSpeed ​​Insights. З його допомогою можна виміряти продуктивність ваших сторінок як на мобільних, так і десктопних системах за шкалою в балах від 0 до 100. Результат від 85 балів і вище свідчить про хорошу продуктивності. Тестується час завантаження ATF-контенту і повної сторінки. Також ви можете використовувати браузерні інструменти на зразок Developer Console в Chrome, Web Console в Firefox або Tools Console в Internet Explorer для пошуку помилок і вузьких місць.

За матеріалами сайту: https://spark.ru/

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA