Свіжий кейс – бот для просування сезонного напою у Starbucks


З наближенням холодів у західних країнах великою популярністю починають користуватися напої з гарбузом. Такий продукт має майже кожний заклад громадського харучування. Щоб виділитися на фоні конкурентів, мережа кав’ярень Starbucks вдалася до цікавого маркетиногового кроку – створення чат-боту в Facebook Messenger, який уособлює їх “фірмовий” напій Pumpkin Spice Latte (PSL).

Користувачі можуть взаємодіяти з продуктом, взявши участь в опитуванні, або обговорити з PSL-ботом осінні теми.

Маркетологи розмістили в інших соціальних акаунтах простенький пост з іконкою карикатурного персонажа Real PSL та посиланням на його адресу.

Вочевидь, вони вирішили спробувати повторити успіх минулорічної кампанії у соціальних мережах, у рамках якої для цього напою були створені персоналізовані анкети, але вже з використанням найостанніших технологій мобільного маркетингу.

Приклад креативу, який рекламував чат-бота Real PSL у мережі Facebook:

Зважаючи на те, який успіх мала тогорична кампанія, експерти обіцяють ботові величезний успіх, зокрема, серед аудиторії міленіалів, які обожнюють подібні “іграшки”.

Приклад діалогу користувача та Real PSL бота:

Звичайно, Starbucks – не перша компанія, що використовує технологію чат-ботів для брендингу, але поки ця ніша ще нова, у компаній, які будуть у першій хвилі інноваторів, є найбільші шанси справити враження на користувачів та запам’ятатися надовго.

За матеріалами сайту: http://www.mobilemarketer.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA