Український стартап Tona потрапив в ізраїльський акселератор і отримав грант в $26 000

Український сервіс онлайн-замовлення вантажоперевезень Tona пройшов відбір в ізраїльський Smart Transportation Accelerator. Команді доведеться пройти тримісячну акселерацію в Ізраїлі і освоїти грант в 100 000 шекелів (приблизно 670 000 грн або $ 26 000) на розвиток компанії, який акселератор виділяє безоплатно – тобто без пайової участі. Залучені кошти стартап має намір витратити на запуск сервісу в Азії.

Tona – це інтернет-сервіс організації вантажоперевезень по місту, який об’єднує замовників з перевізниками і робить доставку простішою і наочнішою. Щоб замовити перевезення по Києву, потрібно розмістити заявку на сайті, після чого сервіс автоматично розрахує рекомендовану ціну і покаже користувачеві найближчих перевізників. Коли перевізник приймає замовлення, користувач бачить в реальному часі, як автомобіль їде до місця завантаження і виконує перевезення. Сервіс стартував в березні 2015 року.


Стах Возняк (CBDO), Яків Глущенко (CEO) і Макс Фролов (CTO)

“У акселератор ми подали заявку ще в квітні, пройшли через ряд Skype-співбесід і увійшли в шорт-лист з 11 стартапів, які приїхали в Тель-Авів на фінальний відбір. Відбір тривав два дні, в перший день ми спілкувалися c менторами, а на другий виступали на одній з найбільших конференцій, присвячених розумному транспорту Ecomotion”, – розповів засновник Tona Стах Возняк. Безпосередньо в акселеративному програму відібрали 6 стартапів, одним з яких став український Tona.

Зараз Tona готують до перезапуску під новим брендом (команда знаходиться в процесі реєстрації торгової марки) і на новому технологічному стеку. Сервіс буде адаптований під діяльність на ринках різних країн.

У команді стартапу 11 осіб. Пост СЕО займає Яків Глущенко з Москви, який до цього довгий час працював в сфері логістики. Сам Возняк займається бізнес-девелопментом. У грудні 2015 року Tona запустилися в Москві. “Ми продовжуємо шукати бачення продукту, який зможе поміняти існуючий стан речей на ринку логістики”, – зазначив Стах.

За матеріалами сайту: ain.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA