Viber в тренді end-to-end шифрування


Месенджер Viber ввів end-to-end шифрування в групових і приватних чатах для клієнтів сервісу. Шифрування можливе на всіх платформах – Android, iOS і в десктопних версіях програми. Також користувачі зможуть приховувати свої листування, захистивши їх від несанкціонованого доступу.

Вводяться спеціальні позначення для відображення рівня захисту: наприклад, замок сірого кольору у вікні чату покаже, що повідомлення зашифровані, зеленого – що ключ аутентифікації контакту постійно контролюється, червоного – що або співрозмовник змінив основний номер телефону, або зафіксована атака «людина посередині».

Операційний директор Viber Михайло Шміло сказав, що компанія намагалася впровадити «найскладнішу систему безпеки» для «максимального контролю над комунікацією».

На питання про те, чи зберігає шифрування конфіденційність листування при запитах на видачу даних від правоохоронних органів, в компанії відповіли ствердно, але відзначили, що Viber не може дати таку інформацію, оскільки листування не зберігається на серверах компанії. Звернень на розкриття листувань в Росії компанія також не отримувала.

Також користувачі в новій версії сервісу зможуть приховувати чати в додатку. Для доступу до них потрібно буде ввести чотиризначний пін-код, або використовувати авторизацію за відбитком пальця (для користувачів iOS).

Користувач буде отримувати оповіщення про нові повідомлення в секретних чатах, проте в них не буде вказано текст послання і ім’я відправника. Якщо перемістити чат в категорію «прихованих», то співрозмовник користувача не дізнається про це, відзначили в компанії.
За матеріалами сайту: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA