Facebook запустив платформу для створення ботів в Messenger


На конференції F8 у Сан-Франциско Facebook, як і очікувалося, оголосив бета-версію Messenger Platform. Тепер бізнеси можуть створювати ботів для того, щоб пыдтримувати спілкування зі споживачами, оформляти замовлення і проводити консультації.

Про те, як цією можливістю користуватися, можна прочитати на офіційному сайті.
Messenger, Facebook-чат для спілкування, останнім часом демонстрував хороші темпи зростання, навіть кращі, ніж сам додаток Facebook. Зараз його використовують близько 900 млн. осіб з півтора мільярдів всіх користувачів мережі. Наразі компанія дає бізнесу можливість створювати чат-ботів, які зможуть виконувати найпростіші функції на кшталт замовлення товарів і послуг, спілкуючись з користувачами. Ботів можна буде запускати для мобільних додатків, а також через віджети на сайтах.

“Я не знаю нікого, кому б подобалося б дзвонити в компанію. А бізнесам не доведеться розробляти окремі програми під кожну послугу”, – сказав засновник мережі, представляючи платформу.

Марк під час презентації продемонстрував, як будуть працювати такі боти, на прикладі бота для магазину квітів 1-800 Flowers, де можна надіслати букет, просто ввівши ім’я адресата, або бота CNN, який міг би формувати щоденний дайджест новин, беручи до уваги інтереси користувача.

Користувачі зможуть блокувати певні типи повідомлень від ботів або ботів цілком. При використанні пошуку в Messenger користувачі будуть бачити як звичайну видачу, так і видачу по роботам.

Деталі про роботу ботів в Facebook Messenger розповів віце-президент компанії Девід Маркус. Facebook запускає інструменти, які дозволять розробникам створювати ботів, здатних генерувати автоматичні відповіді. Основний інструмент – Send/Receive API, який, крім текстового спілкування, наділить чатбот здатністю відповідати структурованими повідомленнями, включаючи зображення, посилання і CTA-кнопки. Ті розробники, які хотіли б створювати більш складних, здатних до самонавчання ботів, зможуть скористатися Wit.ai’s Bot Engine.

За словами Маркуса, на відміну від інших компаній, які реалізують ботів через командний рядок, Facebook фокусується на тому, щоб надати користувачам можливість спілкуватися.
За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA