Відеореклама в Мобайлі: прогнози і статистика


За останні два роки спостерігається феноменальне зростання споживання мобільного відеоконтенту, що обумовлено поширенням 3G і 4G інтернету, який стає все більш якісним і доступним. За світовою статистикою, відео-формат зростає значно швидше, ніж будь-який інший формат реклами в мобайлі. Прогнозується, що в 2016 відео-реклама в мобайлі буде рости в 5 разів швидше, ніж десктопна.

Чому варто звернути пильну увагу на відеорекламу в Мобайлі?
– Мобільні пристрої залишаються найпоширенішими девайсами у користувачів;
– 3G і 4G інтернет знімає обмеження, які були з Wi-Fi і робить контент постійно доступним;
– Відеореклама в додатках стає все більш цінною для рекламодавців (88% часу користувач проводить в додатках);
– Технології розробки додатків можуть робити відеорекламу в них більш привабливою і забезпечити кращу взаємодію з користувачем;
– Відеореклама дозволяє ширше використовувати креативний потенціал і експериментувати з форматами.
Зростання відео-формату можна підтримати, розвиваючи інструменти і способи його подачі, адже головне – це забезпечити доступність і зручність перегляду реклами для користувача. На підтвердження цієї тези експерти Millennial Media, крупного незалежного мобільного маркетплейсу, представили 4 нових формату Video Plus ™ для смартфонів і планшетів – Lightbox, Background, Vertical and Swipe.
Експерти стверджують, що новий тренд – це вертикальне відео (Vertical), особливо завдяки все більшій популярності додатку Snapchat, що дозволяє обмінюватися вертикальними фото і відео. Крім того, YouTube нещодавно анонсував, що в додатках для Android з’явиться функція перегляду повноекранного вертикального відео; Facebook створив нову лінію вертикальної відеореклами і список буде поповнюватися.
Рекламні мережі всіляко намагаються впровадити нові формати відеореклами і оновити вже доступні. Наприклад, мережа Smaato підтримує linear, full-screen, pre-roll, mid-roll and post-roll відео, а Octobird дозволяє створювати особливі банери, які при кліку розгортаються на весь екран і можуть містити звук, відео та інші інтерактивні можливості .
Компанія AdMobiSpy зібрала оглядову статистику про використання відеореклами в мобайлі.

Розподіл кількості оголошень по рекламних мережах, лідер – рекламна мережа Vungle, в якій зосереджено 51,2% відеореклами. Що рекламують? Переважна частина відео – це реклама додатків (64,6%).

Націлювання відеореклами:

– За типом пристроїв: смартфони обганяють планшети на 3,4%

– За девайсами: у всіх приблизно рівні частки

– По географії: лідирує США – 30,6%

Що стосується демографії, то тут особливих переваг не виділяється: за статтю та віком відеореклама була таргетована в рівних пропорціях.
Найпопулярніші відео – реклама китайського пошуковика Baidu, ігри Candy Crush і автомобілів Fiat.
За матеріалами сайту: http://admobispy.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA