6 типових помилок у мобільному маркетингу


Для того, щоб утримувати і залучати мобільну аудиторію, потрібно враховувати безліч чинників: тривалість концентрації уваги, фрагментарний інтерфейс, розмір екрану і багато іншого. Компанія Admixer написала про те, як правильно працювати з мобільною рекламою.

2016 визнаний роком мобайла. І адаптувати свою маркетингову стратегію під нього – це вже просто необхідність. І є багато нюансів, які можуть зруйнувати рекламну кампанію або навіть зіпсувати репутацію. Перевірте, чи не робите ви ці 6 поширених помилок.
1. Нечитабельний креатив
При проведенні рекламної кампанії в мобайлі, коректне відображення рекламних креативів на мобільних пристроях – це те, що варто тричі перевірити. В іншому випадку реклама не донесе до споживача ваш основний меседж, і ви дарма витратите бюджет. До того ж, особливо якщо мова йде про рекламу в Facebook, націлених на мобільні пристрої, стежити варто не тільки за зображенням, а й за обсягом тексту.

2. Некоректні посилання
Якщо при просуванні додатків ви націлюєтесь на різні операційні системи, переконайтеся, що посилання переходу ведуть в коректний магазин. Якщо користувач з пристроєм на iOS зацікавиться вашим додатком, клацне на рекламу, але при цьому перейде не в App Store, а в Google Play, то це може стати суттєвою перешкодою до установки.
3. Забагато call-2-action
Створюючи рекламні креативи для кампанії в мобайлі, завжди пам’ятайте про розмір екрану мобільних пристроїв. Адже кнопку call-2-action користувачеві потрібно буде натискати пальцем, а не курсором миші. Відповідно, вона повинна бути великою і помітною. А зробити в одному банері кілька кнопок call-2-action – це погана ідея:

4. Не варто відлякувати
Існує безліч тактик, які допоможуть привернути увагу користувачів. Персоналізовані повідомлення привертають більшу кількість людей, але дотримуйтесь меж – не потрібно ставати надокучливим. Наприклад, відновлення минулих запитів користувача у вашому додатку – це вже занадто, а от згадка імені в нечастих push-повідомленнях – цілком прийнятно. Хочете переконатися, що не відштовхуєте своїх користувачів? Визначте баланс за допомогою A / B-тестування, це допоможе встановити потрібний рівень залученості.
5. Знайте міру
Якщо ви перестараєтеся, користувачі вам про це негайно повідомлять. Щоб такій ситуації не виникло, не перестарайтеся з push-повідомленнями. Звичайно, «занадто багато» – поняття відносне, і кожен випадок відрізняється, але все ж пам’ятайте про певні межі.

Сфера діяльності також грає важливу роль: якщо додаток для шопінгу може набриднути навіть одним щоденним купоном, то новинні додатки можуть відправити до 10 push-повідомлень в день і при цьому не перегнути палицю. Інформацію про оптимальну кількість push-повідомлень можна дізнатися з повідомлень про відмову, віддалених програм і A/B-тестування.
6. Пам’ятайте про час
Автоматичні розсилки – річ, безумовно, чудова. Однак уявіть, що вам пишуть о першій годині ночі і чогось від вас хочуть – не дуже вчасно, авжеж? Не дивно, що в мобільному маркетингу саме часова прив’язка визначає то, якою буде реакція на ваше повідомлення. Турбувати споживачів в години сну – демонстрація неповаги і нерозуміння з вашого боку. Будьте ввічливими. Також, якщо справа стосується B2B сфери, відправлення повідомлень в неробочий час в рази збільшує шанси, що їх проігнорують. Звичайно, іноді необхідно підтримувати комунікацію з мобільними споживачами в різних часових поясах. Але існують інструменти, які підбирають оптимальний час для отримання повідомлення кожним окремим користувачем – використовуйте ці інструменти.
І наостанок, розуміння і повага до кожного клієнта – це те, на чому базується мобільний маркетинг. Головна мета – побудова довгострокових відносин з користувачами і завоювання постійних клієнтів, а не чергові угоди з разовими споживачами.
За матеріаламі сайту: http://innospace.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA