VR-фільм про Чорнобиль


Український стартап Drone.ua використовує свої безпілотники для побудови телеком-мереж та допомоги МНС. За останній рік дрони часто запускали і в чорнобильській зоні відчуження. З їх допомогою, наприклад, допомагають знімати контент для проекту «Чорнобиль 360» – інтерактивного VR-фільму про Чорнобиль, де глядач зможе взаємодіяти з об’єктами і вибирати розвиток сюжету.

За допомогою дронів для фільму збирають контент для команди, яка працює над фільмом.

«Ми отримуємо інформацію для створення контенту під Oculus Rift і інші VR-пристрої. Мені здається, практично кожен активний відвідувач інноваційних виставок вже встиг «політати» над Чорнобильською АЕС, побував над кладовищем техніки тощо. Всі ці кадри отримуємо ми», – розповідає Валерій Яковенко, співзасновник Drone.ua.

Нещодавно стартап закінчив черговий етап робіт, де дрони літали в безпосередній близькості від четвертого реактора, на місці будівництва нового саркофага і навіть всередині його. За допомогою безпілотників творці «Чорнобиль 360» розробили вже кілька десятків локацій для фільму.

Але це тільки один з проектів, що реалізуються в зоні відчуження. У 2016 році в чорнобильській зоні проводяться проекти екологічного моніторингу, спрямовані на оцінку біологічного різноманіття.

Дрони використовують для створення детальних ортофотопланів з дозволом від одного сантиметра на піксель. Також для цих цілей використовують дрони з тепловізорами.
За матеріалими сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA