Смартфони знижують час, проведений перед ТВ


Результати останніх досліджень компанії Nielsen показують, що використання пристроїв з виходом в Інтернет, наприклад, смартфонів, серйозно вплинуло у бік зменшення на середні показники часу, який американці витрачають на перегляд телебачення. Ця статистика підриває «традиційне» уявлення про те, що мобільні пристрої служать лише «другим екраном», тоді, як людина відпочиває на дивані перед телевізором.

Дані дослідження показують, що число людей віком від 18 до 34 років, які використовували смартфон, планшет або телевізор підключений до мережі Інтернет, виросло на 26% в травні в порівнянні з попереднім роком, в середньому 8,5 млн осіб на хвилину.
На противагу цьому, число осіб у тій самій віковій групі, які дивилися телевізор, слухали радіо або користувались комп’ютером впало на 8% у порівнянні з аналогічним періодом, тобто на 16,6 млн осіб на хвилину.
У доповіді “Порівняння показників” від Nielsen це перший випадок, коли було представлено дані про середнє використання медіа на хвилину, що дозволяє безпосередньо порівнювати час, який люди витрачають з різними інформаційними пристроями.
Аудиторією, що переглядала виключно ТБ, знизилася на 10% (до 8,4 мільйона осіб на хвилину) у віковій категорії 18-34. Цей спад в молодшій аудиторії, у якій високо зацікавлені рекламодавці, підтверджує тенденцію, що простежується в інших дослідженнях Nielsen, з яких видно, що традиційний перегляд телевізора досяг свого піку в 2009-2010 рр.
“Це досить очевидно, що більш широке використання мобільних пристроїв має певний вплив на систему в цілому”, сказав Глен Енох, старший віце-президент Nielsen по інсайтах аудиторії. Нові дані Nielsen не виокремлюють час, що витрачається безпосередньо на потокове телебачення, оскільки використання, ймовірно, поширилося на всі телевізійні пристрої, телефони, планшети й ПК.
Коли компанія Nielsen відкрила свою службу відстеження в 1949 році, середній добовий перегляд ТБ стабільно зростав, від 4 годин і 35 хвилин на день до 8 годин і 55 хвилин в 2009-2010 роках. Це підвищення співпало із зростанням кількості проданих телевізорів, і поширенням програм на кабельних каналах. З тих пір час, який люди проводять перед ТВ, почав знижатися. З кінця вересня до середини листопада цього року, денний перегляд ТВ нараховував лише 8 годин і 13 хвилин, за даними Nielsen.
За матеріалами сайту: http://www.huffingtonpost.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA