Google розробляє сервіс для рекомендації статей у браузері Chrome


Google розробляє технологію, що пропонуватиме користувачам статті з онлайн-видань прямо в браузері Chrome, не вимагаючи підключення додаткових сервісів і розширень.

Сервіс працюватиме в браузерах Chrome для Windows, OS X, iOS, Android і Linux. У компанії підтвердили, що дійсно тестують подібні сервіси, але поки «немає нічого такого, про що ми могли б оголосити».
Google поки не визначилася з назвою сервісу – як варіанти називаються ChromeReader і Morning Reads. Передбачається, що пропозиції нотаток будуть розташовуватися у вікні «нова вкладка» в браузері.
Google планує відображати заголовки і частина тексту статті, щоб привернути увагу користувача до статті. Пропозиції будуть ґрунтуватися на історії користувача – технологія буде аналізувати, які сайти найчастіше відвідує власник пристрою. При цьому сервіс зможе працювати навіть якщо користувач не авторизувався в браузері зі своїм обліковим записом Google, однак персоналізація в такому випадку буде менш точною.
Розробники Chrome також планують надавати пропозиції у вигляді спеціальних добірок – наприклад, для читання вранці найважливіших новин за ніч (Morning Reads). VentureBeat зазначає, що творці сервісу можуть налаштувати частоту оновлення в залежності від того, чи живиться пристрій від батарейки або від мережі, а також від того, коли зазвичай користувач починає роботу з комп’ютером або смартфоном.
В системі рекомендацій може використовуватися технологія AMP від Google, яка дозволяє прискорити завантаження статей на мобільних пристроях (подібну систему під назвою Instant Articles використовує в своїх додатках Facebook), пише видання. За необхідності користувачі зможуть відхиляти рекомендації браузера.
Наразі Google використовує систему рекомендації статей у віртуальному помічнику Google Now для операційної системи Android. Він пропонує статті як за темами, якими цікавився користувачів, так і нові матеріали з уже відвіданих сайтів.
За матеріалами сайту: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA