Смартфони і телефонія – прогноз Deloitte


За прогнозами компанії Deloitte, цього року 26% користувачів смартфонів з розвинених країн телефонуватимуть не частіше одного разу на тиждень. У своєму звіті “Technology, Media and Telecommunications Predictions 2016” Deloitte називає таких користувачів «data exclusives», відзначаючи, що їх частка зросла за останні три роки з 11% до 22%.

Відсоток користувачів смартфонів, які здійснювали дзвінки в останні сім днів:

Deloitte пояснює цю тенденцію розвитком альтернативних засобів комунікації. Велика частина особистого спілкування перемістилася в соціальні мережі, які надають в порівнянні з телефонією набагато більше можливостей – трансляції, emoji, використання фото, відео та посилань. Крім того, електронне спілкування асинхронно і не вимагає миттєвої відповіді. Це дає користувачеві більше контролю над бесідою.

Телефонія втрачає свої позиції не тільки в особистому спілкуванні. Додатки замінюють дзвінки в таких завданнях, як замовлення доставки або таксі, бронювання і банківські операції.

З усіх альтернативних способів комунікації швидше за інших набирають популярність месенджери. За останні три роки відсоток користування мобільними мессенджерами виріс більш ніж в два рази – від 27% до 59%.

Найпопулярніший спосіб комунікації серед користувачів, що відмовилися від дзвінків – текстові повідомлення. Ними користуються 60% опитаних. За SMS з невеликим відривом йдуть месенджери, e-mail і соціальні мережі.

За матеріалами сайту: http://apparat.cc/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA