Як змусити QR-код працювати на ваші цілі


Технологія QR-кодів, яка здавалася дуже перспективною на початку спроби популяризації, наразі знаходить відгук здебільшого у сегменту споживачів, яких називають “гіками”. Причиною труднощів стали обмежений обсяг передачі інформації, і те, що компаніям при оновленні прив’язаного посилання, тексту або даних про ціну, місцезнаходження, акції, контактів тощо доводиться випускати новий QR-код. Чи потрібно відкинути цю технологію, чи для неї все-ж таки існують опції ефективного використання?

Зауваження з боку споживачів мають, узагальнено, такий зміст:

Чи є це проблемою технології? Як бачимо, скоріше проблема тут полягає у недостатньо ретельній спланованості маркетингових зусиль.

Серед типових помилок – коди, розміщені на плакатах в метро (не використовуються з причини відсутності там Wi-Fi); коди, що транслюються по телебаченню (люди просто не встигають їх сканувати); деякі коди ведуть на неіснуючі сторінки або на лендінги, не оптимізовані під мобільні пристрої.

Як створити ефективний QR-код і збільшити залучення клієнтів

– створіть такий QR-код, який був би зрозумілий клієнтам, і міг би їх зацікавити;
– зміцніть бренд за рахунок розширення логотипу можливостями QR-коду;
– дохідливо поясніть, що чекати клієнтам від сканування коду;
– зробіть QR-код органічною частиною дизайну;
– дайте клієнтам причину звернути на вас увагу;
– створіть власну онлайн-спільноту із застосуванням QR-коду.

Сама ідея використання QR-кодів є досить непоганою. Але якщо ви вже “обпеклися” на помилках і розумієте, що QR-код ніхто не затвердить у маркетинг-плані, в якості альтернативи можна використовувати також наступні технології:
– Доповнена реальність
– Clickable Paper (технологія, що дозволяє сканувати сторінку цілком, причому сканується одразу декілька елементів, викликаючи різні вкладки з посиланнями на сайти, новинні портали, соціальні мережі і т. Д.)
– Google Goggles (додаток, що дозволяє шукати інформацію про об’єкт, сфотографований користувачем)

За матеріалами сайту: http://lpgenerator.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA