5 основних трендів мобільного маркетингу на 2016 рік


Стратегії мобільного маркетингу змінюються дуже швидко, і маркетологам доводиться постійно адаптуватися до стрімких інновацій. Тому ми пропонуємо вам ознайомитися з трендами мобільного маркетингу на 2016 рік, щоб бути на крок попереду.

Стратегії мобільного маркетингу змінюються дуже швидко, і маркетологам доводиться постійно адаптуватися до стрімких інновацій. Тому ми пропонуємо вам ознайомитися з трендами мобільного маркетингу на 2016 рік, щоб бути на крок попереду.
360° відео

Технологія віртуальної реальності активно використовується в корпораціях Google (YouTube) і Facebook (стрічка новин у відео-форматі).
Новим напрямком роботи маркетологів стане створення інтерактивного відео. Продавці зможуть представити прямо на сайті всю інформацію щодо продукту, в найдрібніших подробицях продемонструвати процес його створення, фасування, доставки тощо.
Вплив такого відео буде вище, ніж від традиційних джерел реклами. Занурення у віртуальну реальність захоплює глядачів. Клієнти зможуть самі вибирати, як, коли, під яким кутом їм дивитися створений маркетологами ролик.
Рекомендуємо вам задуматися над створенням інтерактивних відео для клієнтів і партнерів. З ним ви зможете диференціюватися від конкурентів та обігнати їх.
Автоматизація маркетингу

2016 року стане роком автоматизації мобільного маркетингу (ММА). В даний час проникнення автоматизація становить 2%, але вже до середини 2016 року очікується зростання даного показника до 10%. Це стало можливо завдяки швидкої мобілізації і розуміння важливості «великих» додатків. MMA допомагає більш точно дослідити поведінку клієнтів та їх купівельні звички. Багато крупних брендів на кшталт Starbucks та ESPN давно звернули увагу на цей тренд.
Такий підхід дозволяє домогтися максимальної персоналізації: у користувача виникає почуття, начебто б він контактує через додаток з менеджером або власником.
Мобільний маркетинг і платежі через мобільні пристрої
Технологія, що здатна перемістити мобільний маркетинг на новий рівень, – iBeacon. Система має датчики, що використовують технологію BLE (Bluetooth Low Energy) і здатні виявити довколишні пристрої в торгових центрах і на інших об’єктах. Завдяки використанню технології маркетологи зможуть в режимі реального часу пропонувати актуальні знижки та акції.
Наприклад, система може бачити, що користувач А стоїть біля магазину Б. На телефон А відправляється пропозиція зайти в магазин та отримати спеціальну знижку / бонус.
Ще один напрямок – мобільні платежі, за які вже взялися в компанії Apple. Втім, і у власників Android є можливість використовувати пристрій для оплати покупок.
Big Data
Все частіше і частіше користувачі заходять в Інтернет за допомогою мобільних пристроїв, спілкуються, формують замовлення і навіть оплачують їх. Гіганти ринку вже звернули увагу на перспективність використання Big Data для аналізу ринку, вивчення конкурентів, переваг цільової аудиторії та ефективної реалізації маркетингових стратегій. Щоб отримати конкурентну перевагу на ринку, маркетологам доведеться вивчати значний пласт інформації. Наприклад, це можуть бути:
– Кількість часу, який користувач проводить на сторінці сайту / у додатку.
– Інтерес з боку користувача до контенту, активність.
– Соціальні мережі, в яких вказують стать, вік, уподобання, рід занять.
Звичайно, такий підхід вимагає колосальних витрат часу і сил. Але його використання дозволяє гарантовано збільшити прибуток компанії і лояльність з боку цільової аудиторії.
«Розумні» речі і гаджети і ще більш тісний контакт з інтернетом

У світі сворюється все більше «розумних гаджетів». Ці корисні пристрої можна використовувати в маркетингових цілях, наприклад:
– Людині, яка купує фітнес-гаджети, піклується про своє самопочуття і здоров’я, на пристрій буде приходити реклама медичного страхування.
– Якщо в ході тренування порвався кросівок, гаджет повідомить про це і запропонує відправитися за покупкою в найближчий магазин, де якраз діє знижка на спортивне взуття.
Звичайно, це умовні приклади. За бажання роботу розумних гаджетів можна поліпшити. І найголовніше тут те, що користувач буде отримувати реальну цінність і пропозицію, яка необхідно йому в конкретній ситуації. Вірогідність здійснення покупки і формування позитивного іміджу компанії буде значно вище.
Ці тренди маркетингу стануть векторами в 2016 році. Причина проста: вони виводять маркетинг на новий рівень і несуть користь покупцям. Бажаємо вам озброїтися ними і використовувати собі на благо, щоб отримати необхідний результат.
За матеріалами сайту: innospace.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA