Підсумки 2015 року: світові мобільні тренди


Останні дні року – саме час для того, щоб стисло підбити підсумки та зазначити основні тренди, що почали набирати сили у 2015 році та, безперечно, повністю розкриються у наступному. У цій статті ми звернемо увагу на тенденції та події на глобальному рівні.

1. Витрати на мобільну рекламу вперше перевищать аналогічний показник для десктопной реклами
Оскільки у світі налічується більше мобільних пристроїв (смартфонів і планшетів), ніж стаціонарних комп’ютерів і ноутбуків, в 2015 році на мобільну рекламу зокрема в США припало більше половини (52,4%) сукупних витрат на онлайн-рекламу. За оцінкою аналітичного агентства eMarketer, 2015 року ринок мобільної реклами зріс на 59% і досяг $30,45 млрд.
2. Мобільна реклама переміщається з веба в додатки
Все більше учасників ринку, побоюючись блокувальників реклами в браузерах, переходять на нативну рекламу і просування всередині мобільних додатків.
3. iOS і Android стабілізували конкуренцію на ринку мобільних додатків
Аналітика минулих років за кількістю скачувань додатків і їх прибутковості показувала різкі рухи основних конкурентів – iOS і Android. Але 2015 став роком стабілізації – платформа Android лідирує за кількістю інсталяцій, iOS – за прибутковістю.
4. Додатки домінують над мобільним Інтернетом
Додатки «з’їдають» частку веба, оскільки збільшується час, проведений в них користувачем – і, відповідно, кількість грошей, їм витрачених. Додатки стали важливим механізмом створення user experience, диференціації від конкурентів, захоплення нових ринків і просто частиною майже кожного аспекту нашого життя. Зараз мобільний інтернет все ще відіграє важливу роль для тих компаній, які ще не розробили мобільний додаток і для тих, хто залучає клієнтів з мобільного інтернету в додаток. Реальність така, що мобільний інтернет не може зрівняється з мобільним додатком за рівнем якості сервісу і зручності для користувача.
5. Месенджери популярні як ніколи
Зараз ми спостерігаємо жорстку конкуренцію між мессенджерами і соціальними мережами. У WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat і Viber близько 2,125 мільярду активних користувачів щомісяця. Приблизно ту ж цифру ми отримаємо, склавши 2,125 користувачів Facebook, Twitter, LinkedIn, і Instagram. Месенджери дуже активно проникають в наше життя і вони впевнено перемагають бум соцмереж. Це підтверджує і недавній звіт Pew Research Centre – у 36% користувачів смартфонів встановлено програму для обміну миттєвими повідомленнями.
6. Google почав індексувати контент додатків
Найбільша подія мобільного світу в 2015 році – Google почав індексувати контент з обраних мобільних додатків, щоб вони з’являлися в пошуковій видачі і відкрив цей функціонал для брендів і розробників мобільних додатків. Тепер мобільні додатки і їх пошук будуть працювати за правилами Google.
За матеріалами сайту: http://mmr.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA