Як просувати свої товари та послуги у мобільній екосистемі


Мобайл екосистема в Україні швидко зростає і відкриває величезні можливості для бізнесів будь-яких масштабів. Як використати це на свою користь? Як успішно створити та просувати власний мобільний додаток? Відповідь на ці запитання наводимо у цій статті.

Для початку необхідно з’ясувати, чи буде власний додаток для роботи з аудиторією ефективно працювати на інтереси бізнесу. Для цього – дайте відповідь на питання:

– чи є впевненість, що покупці згадають про вас через тижні і місяці?

– чи будуть клієнти здійснювати повторні замовлення з певною періодичністю?

Якщо ви відповісте ствердно, можна задуматися про мобільний додаток. Приміром, для книгарні з великим асортиментом і постійною активністю покупців окремий інструмент продажів в мобайлі необхідний набагато більше, ніж салону м’яких меблів.

Які інструменти, крім додатка, можуть забезпечити продажу в мобайлі?

1. Агрегатори

Існують тематичні додатки, що поєднують у собі безліч галузевих проектів. Практично в кожній сфері можна знайти такого посередника: Booking (готелі), Delivery Club (їжа), Ціан (нерухомість), Aliexpress (інтернет-магазини) та інші.

2. SEO

Частка переходів на сайти з мобільного пошуку раніше дуже висока і має тенденцію до зростання. Згадайте новий «mobile-friendly» алгоритм Google і візьміть до уваги, що частка мобільного пошуку Google становить понад 60%. Це означає, що у виграші опиняться ті сайти, які добре оптимізовані і адаптовані під екрани смартфонів.
Не поспішайте створювати мобільний додаток. У першу чергу подбайте про мобільної версії або адаптивному дизайні вашого сайту.

3. Контекстна реклама

Класичний інструмент продажів в інтернеті успішно працює і в мобайлі.

4. Геосервіс

Присутність компанії в геосервісах, таких як карти Google і Яндекса, 2Gis, Foursquare і аналогічних їм, вкрай необхідно. Набираючи геозапити типу «шиномонтаж» або «кафе», користувачі смартфонів, як правило, мають потребу в послугах тут і зараз, тому вибирають ті об’єкти, які територіально розташовані ближче до них. Участь у подібних сервісах безкоштовне (або за цілком розумні гроші), але вельми ефективне з точки зору залучення цільового трафіку.

5. Соцмережі

Користувачі смартфонів охоче споживають графічний контент, тому в мобільних гаджетах відмінно працюють соцмережі, зокрема Instagram. Як показує практика, компанії, що ведуть активність в Instagram, отримують чудовий відгук аудиторії і хороші конверсії.

6. Месенджери

Мобільні месенджери (WhatsApp, Viber та інші) використовує чи не кожен власник смартфона, і, звичайно, компанії прагнуть задіяти цей канал для реклами. Але найчастіше їх спроби зводяться до спаму. Рекомендується йти від рекламних повідомлень і розсилати по базі клієнтів корисний контент: індивідуальні знижки, акції, новини.

За матеріалами сайту: https://seopult.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA