Google надає доступ до контенту мобільного додатку без інсталяції


Нові правила роботи пошуковика Google тепер дозволяють отримати доступ до релевантного контенту всередині того чи іншого додатка без його установки. Google видаватиме посилання, перейшовши за яким, користувач опиниться всередині самого додатка.

Наприклад, якщо ви шукаєте найкращий варіант готелю в Чикаго, і Google виявить необхідну інформацію, наприклад, всередині TripAdvisor, пошук видасть посилання на варіанти проживання безпосередньо усередині системи TripAdvisor. Після цього ви зможете переглянути ці дані в браузері, натиснувши на кнопку Stream.
Дана зміна не відтворює повну функціональність додатків. Користувачам буде доступний лише ряд опцій. Самі додатки будуть запускатися на хмарному сервісі Google.
Глобальна зміна також полягає в тому, що Google тепер буде індексувати вміст додатків. Раніше було необхідно створювати дзеркала даних, що містяться в додатках на веб-сайтах для того, щоб пошуковик міг врахувати цю інформацію. Відтепер це не є обов’язковим.
Нова функціональність на даний момент підтримує кілька додатків, включаючи Hotel Tonight, Weather, Chimani, Gormey, My Horoscope, Visual Anatomy Free, Useful Knots, Daily Horoscope і New York Subway. Саме вони стали першими партнерами Google, на яких тестувалася нова система.
Можливість запускати додатки без передустановки може справити масштабний ефект на галузь. Google концентрує максимальний обсяг активностей всередині своєї екосистеми. Навіть незважаючи на те, що для доступу до повного функціоналу додатків їх все одно доведеться встановлювати, багатьом користувачам необхідна лише частина даних. А знайти готель і навіть його забронювати можна буде прямо через пошуковик.

За словами Google, система вже проіндексувала тисячі додатків і більше 100 мільярдів посилань, включаючи такі додатки як Airbnb, Facebook і Instagram. Незабаром вся ця інформація стане доступна користувачам по всьому світу. Тим не менш, залишаться і додатки, доступ до яких буде можливий лише через установку на пристрій. Якщо ж програму вже встановлено, посилання Google просто перенаправить вас всередину встановленого додатку.
На даний момент нова функціональність була розгорнута тільки в США і знаходиться в беті, проте слід очікувати того, що скоро можливість заходити в додатки прямо через мобільний пошук з’явиться і в українських користувачів. Принаймні, увійти на шукану сторінку встановленого додатку за релевантним запитом можна вже зараз.

За матеріалами сайту: http://ain.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA