Mymobstr. Новий український стартап – сервіс відеотрансляцій


Українська ІТ-сцена не перестає тішити новими та життєздатними ідеями у різноманітних нішах, пов’язаних з мобільними технологіями. На черзі – Mymobstr, що запропонує ринку новий підхід до відеострімінгу – трансляціяю по запиту кінцевого глядача замість трансляції за бажанням оператора.

Як пояснюють свою ідею самі автори стартапу, Андрій Булавінов та Євген Титов:

“Взагалі, онлайн-трансляції – це досить новий ринок, і він став можливий завдяки розвитку мобільних телефонів та інтернету 3G. Ще 3-5 роки назад про це і мріяти не можна було, оскільки покриття мобільного інтернету було невеликим, а швидкість дуже низькою. Але зараз смартфони здатні знімати відео і одночасно передавати його в інтернет. За півроку цей ринок виріс більш ніж в 2 рази завдяки таким компаніям як Periscope та іншим, що займаються онлайн-стрімінгом. Але хоча ці компанії ростуть як гриби після дощу, в них нема певної спеціалізації. Наприклад, Periscope, що зараз належить Twitter – просто стрімінговий сервіс від людей, які хочуть потішити своє «почуття власної важливості», транслюючи як вони сплять або відпочивають. Нам здається це мало цікавим.

Саме головне – в користувачів немає можливості замовлення трансляції. Відео показує тільки те, що хочуть самі оператори. А я хочу замовляти та дивитися саме те, що мені цікаво. Наприклад, хочу побачити світанок в Каліфорнії або виверження вулкану в Ісландії. Тому головна відмінність нашої системи в тому, що кінцевий користувач можеш замовити сервіс зйомки відео — а оператор за це може отримати гроші.”

Для старту проекту команда обрала Android-платформу, тому що на цій платформі швидше відбувається розробка.

Відмінність від сервісу YouTube насправді досить суттєва. Ось як її пояснюютьсамі автори проекту:

“Основне завдання YouTube – перегляд відео, а не зйомка в певній локації на замовлення. По-перше, в YouTube немає можливості довести, звідки це відео було знято, по-друге, неможливо відшукати відео по критерію адреси. Там дуже погано реалізований пошук.

Перевага використання нашого додатку – це аутентичність відео, час зйомки і прив’язка його до місця. Адже можна і зараз знімати якісь події на телефон, надсилати відео на YouTube, але важко довести, що це відео знято в певний час, в певному місці, що воно не було потім відредаговано.”

“Ми збираємось працювати з державною ініціативою Kyiv Smart City. Пропонуємо їм використовувати наш сервіс для контролю за містом. Якщо громадянин побачив щось цікаве в Києві, або навпаки, виявив певні проблеми, наприклад, якусь аварію, він може зняти це на відео, надіслати в органи влади або поширити чи продати в ЗМІ. Для таких ініціатив наша система буде корисна.”

Повна версія інтерв’ю: http://www.imena.ua/blog/mymobstr-interview/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA