Купонний маркетинг: секрети правильного застосування


В епоху мобільних пристроїв купони (або промокоди на знижки) залишаються важливим елементом у маркетинговій політиці будь-якого бренду.
У контексті онлайн-шопінгу, промокод – це код, що надає знижку при купівлі в інтернет-крамниці, у відсотках або у вигляді безкоштовної доставки чи подарунку. Він копіюється в спеціальне поле на сторінці оплати. Подивитись, як це працює, можна, наприклад, в App Store.

За допомогою промокодів можна вирішувати широкий спектр завдань: від підвищення лояльності клієнтів до реактивації існуючих покупців і організації розпродажів бренду.

Нажаль, часто у рекламодавців немає цілісної стратегії щодо купонів. Як і будь-який елемент маркетингової політики, промокоди повинні узгоджуватися із загальною ціновою політикою і корпоративними цілями. Поширення промокодів може не принести жодного результату, якщо вони запущені поспіхом і за принципом «щоб було».

Які кроки потрібно зробити на шляху до створення ідеальної кампанії?

По-перше, традиційно потрібно чітко визначити мету. Їх може бути безліч, але важливо виділити ключову. Наприклад:

  • збільшення продажів;
  • залучення нових покупців;
  • утримання та / або реактивація існуючих покупців;
  • збільшення цінності клієнта для бізнесу;
  • розпродаж складу, сезонних і знижкових товарів;
  • стимул для імпульсивних покупок;
  • сезонні або святкові розпродажі.

По-друге, необхідно визначити характеристики самого промокода – термін дії, розмір знижки і мінімальну суму замовлення. Важливо максимально ретельно підійти до цього питання, оскільки маленька знижка не приверне покупців, а велика не дозволить вам заробити на акції. В ідеалі промокод повинен бути з мінімальною сумою трохи вище середньої суми покупки. Тим не менш, інформація про середній чек повинна братися для кожного каналу залучення трафіку окремо.

Останнє, як і в будь-якій маркетинговій стратегії, є однією з найважливіших частин. Вкрай важливо аналізувати продажі і ефективність промокодів. За допомогою аналізу продажів рекламодавець може сегментувати покупців і вибрати найбільш важливу цільову групу, а за допомогою аналізу промокодів можуть бути виявлені різні закономірності і отримані точні дані. Наприклад:

  • різниця між кількістю продажів за одним промокодом і частка в загальному обсязі продажів;
  • різниця між середньою сумою покупки в крамниці і мінімальною сумою замовлення при використанні купона;
  • залежність конверсії купона від його умов.

Безперервний аналіз результативності промокодів допомагає рекламодавцям і постачальникам трафіку (видавцям) визначити потенціал зростання та ефективності купонного маркетингу.

Як буде далі розвиватися купонний маркетинг?

Безсумнівно, купонний маркетинг – це важливий і ефективний інструмент. Важливо правильно і з розумінням застосовувати його на практиці. З появою мобільних додатків і мобільних гаманців купони все більше будуть переміщатися на наші мобільні пристрої, де отримають «друге життя». Смартфони можуть дати промокодам масу важливих функцій і стати надійним помічником для просування брендів і стимулювання покупок. Геолокація, час, гіперлокація, історія покупок – все це зробить використання купонів більш осмисленим і цікавим для користувачів. Звичайно, у компаній з’являться нові виклики, але всі вони, ми впевнені, знайдуть своє рішення.

За матеріалами сайту innospace.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA