Водійське посвідчення в вашому смартфоні

В штаті Айова (США), місцева влада планує замінити звичайні водійські посвідчення спеціальним додатком.

Документ буде пред’являтися за допомогою додатку, безкоштовно завантажти який зможуть власники смарфтона на базі операційних систем iOS та Android. Окрім гаджета водію необхідно мати дійсне водійське посвідчення. Справжність прав користувачів в такій версії документа буде підтверджуватися спеціальним пін-кодом. Перевірити справжність пін-коду поліцейські зможуть в своїй версії додатку.

Державний департамент транспорту також працює над захистом мобільних прав від підробок. Обговорюється можливість введення таких заходів, як сканування відбитків пальців і особи власника. Мобільні водійські права можна буде використовувати в аеропортах та інших громадських установах, як звичне посвідчення особи. З часом, Департамент транспорту планує повністю замінити традиційне водійське посвідчення цифровий версією.

Очікується, що робоча версія додатку буде доступна вже 2016 року. Звісно, спершу технологія буде викорситовуватись як додаткова опція – водії зможуть як і раніше отримувати і використовувати посвідчення у форматі пластикової картки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA