Не мучте власників мобільних пристроїв

Вадим Леньо, старший менеджер агенції мобільного маркетингу LEAD9, розповів про неминучість впровадження адаптивного дизайну.

Ех, якби у всіх користувачів комп’ютерів і телефонів був один виробник. IT-тоталітаризм – у всіх були б тільки маки та айфони. Або тільки Samsung. Тоді діджитал-агенціям і розробникам достатньо було б робити лише одну версію дизайну.

Та все не так просто. Людство хоче мати право вибору. Люди хочуть перебирати технічні новинки і купувати те, що ближче до душі або до кишені. Ну, або те, що вручать на роботі. Кому як пощастить.

Та сама історія з програмним забезпеченням, ОС, браузерами. Як було б просто – у всіх Android або Windows з Internet Explorer.

А якщо бути серйозним, іноді у мене складається враження, що багато гравців діджитал-ринку все ще живуть в «середні віку» техно розвитку. Але за вікном вже 2015 рік. Є статистичні дані досліджень. Є заяви великих гравців і лідерів думок. Але веб-агентства і замовники продовжують створювати інтерфейси сайтів, не враховуючи той факт, що користувачі приходять на сайти з різних мобільних пристроїв або різних браузерів.

Немає ніяких складнощів в реалізації адаптивного дизайну. Зробити інтерфейс таким чином, щоб він «розтягувався» або навпаки групувався під екран користувача. Незалежно від того це комп’ютер, планшет або ж смартфон на ОС Android.

За останніми даними як мінімум 30% користувачів заходять онлайн з мобільних пристроїв. Вже в цьому році зростання досягне цілих 50%. А в 2016 ще більше.

За результатами останніх досліджень, які проводились LEAD9 – 59% людей у ​​віці від 18 до 30 років користуються телефонами з тачскріном. І це дані по Україні!

Ок, згоден зробити мобільний додаток – накладно, і до того ж не виправдано в більшості випадках. Але розробити або підлаштувати сайт під різні екрани не вимагає у розробників таких великих затрат, як тимчасових так і технологічних ресурсів. У середньому витрати зростуть на 10-20%, але і конверсія при цьому однозначно збільшитися мало не в два рази. Не варто мучити власників смартфонів і планшетів, втрачаючи значну аудиторію.

Наведу кілька простих прикладів – адаптацій.

 

 Зручно? Симпатично?

До того ж, адаптуйте ваші сайти з урахуванням того, що користувач може відкривати ваш ресурс у вікні не на весь екран комп’ютера, а лише на половину або й того менше. При цьому ваш сайт завжди буде відображатись «в повний зріст».

Приклад того як не повинно бути:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA