Стали відомі умови конкурсу на надання ліцензій 3G

Україна зробила ще один крок назустріч 3G – Кабінет Міністрів затвердив запропоновані Національною комісією, що здійснює державне регулювання в сфері зв’язку й інформатизації (НКРЗІ), умови тендера на надання ліцензій на 3G зв’язок.

Таке рішення Кабміну дозволить комісії оголосити конкурс, який триватиме 60 днів. Підсумки планують підвести в січні місяці. Конкурс буде проходити у форматі аукціону на якому буде представлено три лоти – ліцензії, мінімальна вартість кожної – 2,443 млрд грн.

Окрім того, три оператори які отримають перемогу, мають покрити витрати на проведення конверсії (звільнення частот, котрі зараз належать військовим), загальна вартість якої становить 1,6 млрд грн. Задоволення це не з дешевих, та ще й буде проводитись в три етапи: перший триватиме 23 місяці ( 532,5 млн.грн), другий – 18 місяців ( 534,51 млн.грн) та третій – 17 місяців ( 534,4 млн.грн).

Уряд, в свою чергу обіцяє провести прозорий конкурс, а всі додаткові кошти, що будуть отримані від переможця конкурсу у ході конверсії частот, закріплених за військовими, будуть спрямовані на оновлення військового обладнання.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA