«Укрзалізниця» випустила офіційний мобільний додаток

ПАТ «Укрзалізниця» активно розвиває мобільні сервіси для пасажирів. Нещодавно за замовленням компанії було розроблено і впроваджено мобільний додаток для придбання квитків онлайн на Android. Додаток вже доступний в Google Play, незабаром обіцяють випустити також версію для iOS.

Випущений Android-додаток дозволяє купувати квитки і повертати їх до відправлення поїзда. Користувач може обрати одну з трьох мов: українську, англійську та російську. Технічна підтримка здійснюється по телефону, email і Skype. В цілому, його функціональність повністю відповідає офіційному веб-сайту booking.uz.gov.ua.

Проблем з роботою додатка виявити не вдалося. Хоча, не зовсім зрозуміло, навіщо для входу в свій обліковий запис він запитує доступ до контактів. Крім цього, в Google Play користувачі скаржаться на відсутність автозаповнення ПІБ при купівлі квитка.

За даними системи електронних закупівель ProZorro, тендер на розробку мобільного додатку був проведений восени минулого року. З пропозицією в 230 000 грн (191 666 без ПДВ) перемогла компанія «Універсальні інформаційні технології». При цьому, спочатку роботи були оцінені в 260 000 грн.

Згідно з умовами договору, підрядник виконував роботи в два етапи: перший включав в себе розробку мобільної версії поточного сайту booking.uz.gov.ua; другий – розробку безпосередньо мобільних додатків. За мобільну версію «УНІТА» належало 76 666 грн (без ПДВ), а за програми – 115 000 (без ПДВ).

За метеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA