Facebook змінює принципи ранжування відео в стрічці

Соціальна мережа Facebook знову змінює таємничі принципи, за якими працює підбір контенту в стрічку новин. Цього разу зміни стосуються відео: в компанії обіцяють, що в стрічках користувачів будуть з’являтися більш релевантні ролики.

До цього на ранжування відео впливали кілька простих факторів: чи є воно “струмом”, чи включають користувачі для нього звук і чи вирішують чи розкрити його на повний екран. Тепер до цього переліку додалися нові критерії. Один з основних – «відсоток перегляду» або percent completion.

«Відсоток перегляду» позначає буквально відсоток кожного відео, який переглядає користувач. Якщо він додивився відео до кінця (переглянув на 100%), соціальна мережа вважатиме його релевантним. Чим довше відео, яке дивиться користувач, тим важливішу роль буде грати відсоток перегляду (оскільки додивитися довге відео складніше, ніж коротке).

Таким чином в стрічці збільшиться кількість довгих відео, які дивиться велика кількість користувачів. Тому більш короткі відео, можливо, будуть виводитися в стрічку рідше.

«Краща тривалість відео – та, яка потрібна, щоб розповісти привабливу історію, яка залучає глядачів», – радить адміністрація мережі.

Ці зміни в стрічці будуть вводитися поступово, протягом найближчих тижнів.

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA