Google запустить окрему пошукову видачу для мобільних пристроїв

Протягом декількох місяців Google запустить окрему пошукову видачу для запитів з мобільних пристроїв, пише Search Engine Land з посиланням на заяву веб-аналітика Google Гері Айліс (Gary Illyes) на конференції Pubcon.

За словами Айліса, мобільна видача буде працювати незалежно від десктопного варіанту пошуку. При цьому варіант для смартфонів і інших мобільних пристроїв стане основним (primary one), який буде оновлюватися і індексуватися активніше того, який залишиться доступним для звичайних комп’ютерів.

Видання Engadget зазначає, що такий поділ призведе до того, що людина буде отримувати два різних варіанти відповіді на свій запит, заданий з мобільного пристрою і з комп’ютера.

При цьому Search Engine Land вказує, що заява Айліса залишає багато запитань. Наприклад, залишається незрозумілим, чи будуть у видачі для мобільних пристроїв міститися тільки сторінки, адаптовані для смартфонів і планшетів, наскільки повільніше буде оновлюватися десктопна видача, і чи будуть застосовуватися якісь дані з мобільного видачі при формуванні відповідей на запити з комп’ютерів.

Google не в перший раз оновлює свою пошукову видачу на користь мобільних пристроїв. Наприклад, з квітня 2016 року пошуковик надає пріоритет у видачі для смартфонів і планшетів сайтам, пристосованим під мобільні пристрої.

У лютому 2016 року в компанії з’явився сервіс AMP, який дозволяє видавцям адаптувати свої замітки для того, щоб вони швидко відкривалися безпосередньо з пошуковика на смартфонах. Крім того, Google займається очищенням своєї видачі для мобільних пристроїв від сайтів з повноекранними банерами.

За матеріалами: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA