Пошук по мобільних додатках на Android персоналізується


Пошук по додатках на Android від Google почне показувати користувачам персоналізовані результати видачі. Нововведення буде реалізовано в рамках функціоналу App Indexing і дозволить розробникам додавати контент додатків в індекс Google у такий спосіб, щоб для кожного користувача виводилися індивідуальні результати.

«Вміст ваших додатків згодом буде показуватися користувачам за релевантними запитами в пошуку Google на Android в новій вкладці «У додатках» (In Apps), а також додаватися в індивідуальні автоматичні підказки», – пояснюють рішення представники Google розробникам.

Особистий вміст додатків може показуватися користувачам, як мінімум, у трьох випадках:

– При пошуку контактів або повідомлень. Щоб знайти повідомлення на потрібну тему, досить ввести в рядок пошуку по додатках потрібне ключове слово. Пошук автоматично визначить, в якому меседжері, і з яким користувачем здійснювалося подібне листування.

– Для швидкого пошуку улюбленої музики або відео.

– Для перевірки записів в записнику і таск-менеджерах.

Функціонал вже запускається для додатків Gmail, YouTube і Spotify. Найближчим часом цей список поповнять: Facebook Messenger, LinkedIn, Evernote, Glide, Todoist і Google Keep. Розробники, які бажають включити вміст своїх мобільних продуктів в пошук, можуть відправити в Google спеціальну заявку.

«Ми раді повідомити, що сьогодні ми запустили функцію «In App» в додатку Google для смартфонів на базі Android, щоб пошук потрібної інформації в смартфоні став ще простішим. Додатки значно полегшують нам життя: з їх допомогою ми телефонуємо друзям, відправляємо повідомлення, слухаємо музику. Сервісів так багато, що іноді дуже складно знайти в них те, що потрібно», – йдеться в повідомленні від представників прес-служби Google.

Цікаво, що в березні цього року представники SearchMetrics повідомили про те, що функціонал Google App Indexing, призначений для відображення контенту додатків в результатах пошуку, не використовується розробниками продуктів для Android в 70% випадків.

 

За матеріалами сайту: https://www.searchengines.ru/

1 коментар до “Пошук по мобільних додатках на Android персоналізується

  1. Сповіщення: » Мешканці США проводять половину свого онлайн-часу в додатках - Мобільний маркетинг в Україні. Журнал про ринок мобільного маркетингу в

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA