Історія співробітника Microsoft, який створив додаток з оцінкою в $ 150 млн

Business Insider розповів історію колишнього співробітника Microsoft Джона Сюя. Він працював продакт-менеджером в компанії і помітив проблему, з якою стикалися все його колеги, вирішити яку він спробував за допомогою власного проекту.

Проблема полягала в тому, що багато колег губилися в заплутаному світі пенсійних внесків, фінансових структур, інвестицій і всьому тому, що перетворює гроші в ще більшу кількість грошей. Молоді люди соромилися користуватися послугами професійних фінансових консультантів і шукали додаток або сервіс, якого не існувало.

Тому Сюй і його колега з Microsoft Бо Лю вирішили автоматизувати цей процес за допомогою «складної таблиці в Excel», яка потім викликала фурор в соціальних колах. У 2010 році вони разом з іншими партнерами відкрили компанію FutureAdvisor, яка створювала однойменний сервіс для допомоги мілленіалам в управлінні грошима.

Сервіс зарекомендував себе як автоматичний помічник, який алгоритмічно дає рекомендації про покупку активів і прийняття фінансових рішень. Влітку 2015 року, FutureAdvisor було куплено BlackRock – найбільшою компанією з управління фінансовими активами – за суму, яка згідно з оцінками, коливалася від $ 150 до $ 200 млн.

Багато в чому FutureAdvisor – як і раніше стартап. «Така культура важлива для залучення молодих талантів, але незважаючи на різницю в підході, нам все одно подобається працювати під керівництвом BlackRock», – говорить Сюй. З його точки зору, BlackRock дає їм доступ до величезної кількості інструментів по аналітиці, аналізу ризиків та тестування нових функцій. «Ми як діти в магазині цукерок», – жартує засновник FutureAdvisor.

Сюй вважає, що залишатися стартапом всередині величезної корпорації їм дозволяє бажання пробувати нове, швидко вчитися і звітувати про виконану роботу материнської компанії. У BlackRock звітності приділяється дуже серйозна увага – компанія досі керується засновниками і зберігає «класичні підприємницькі коріння».

За матеріалами сайту: ain.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA