YouTube пропонує нові способи заробітку власникам каналів

Під час відеоконференції VidCon, яка присвячена онлайн-відео, представники YouTube розповіли про нові можливості заробітку на платформі. Власники YouTube-каналів скоро зможуть продавати фанатам анімовані наклейки Super Sticker під час прямих трансляцій або прем’єр відео.

У минулому році була створена платформа Channel Memberships, яка пропонує творцям, які є учасниками партнерської програми YouTube і мають 100 000 або більше шанувальників, можливість продавати підписку на свої канали за $4,99 на місяць. Платні учасники отримують доступ до ексклюзивного контенту та інші пільги. Тепер YouTube запускає п’ять різних цінових категорій для членства в каналах, кожен зі своїм набором пропозицій. YouTube заявив, що недавно встановлені рівні членства в каналі були однією з найбільш затребуваних функцій у творців каналів. Наприклад, Fine Brothers Entertainment, один з творців, яким було надано доступ до нових рівнів членства, повідомляє, що дохід від членства збільшився в шість разів з моменту введення двох більш дорогих рівнів.

Творці каналів часто співпрацюють з маркетологами, але потрібно розуміти, що творці самі по собі є маркетологами. Ці нові функції монетизації від YouTube надають відеоблогерам нові способи виходу за рамки реклами, що дозволяють отримувати більший дохід на YouTube.

Крім цього, минулого року на відеоплатформі почали тестувати YouTube Giving – інструмент збору коштів, який дозволяє творцям використовувати свій голос на YouTube для підтримки благодійних справ, якими вони піклуються. Ця функція виходить з бета-версії і буде доступна тисячам творців у США у найближчі місяці. Творці просто вибирають некомерційну організацію, щоб створити кампанію зі збору коштів безпосередньо біля своїх відео та трансляцій. Шанувальники можуть надати кошти на сторінці каналу YouTube за допомогою кнопки “Пожертвувати”.

За матеріалами mmr.ua, youtube.blog