Нові можливості Augmented Reality. Висновки з конференції розробників соціальних мереж F8 2018 року

AR effects

Під час щорічної конференції Facebook для розробників і компаній ми дізнались, що очікувати від соцмережі Facebook, Instagram та Messenger з точки зору AR, ботів та інших популярних сервісів.

Ми зібрали нові матеріали у стислому викладі, щоб ви мали уявлення про майбутнє використання платформи Facebook.

Facebook розширює свою платформу AR-ефектів для камери до інших додатків – Instagram і Messenger. Це величезний крок, який має на меті досягти додаткових 800 мільйонів користувачів в Instagram та 1,3 мільярда у Messenger, на доданок до 2 мільярдів вже існуючих користувачів Facebook. І навіть програма Facebook Lite для Android отримає підтримку AR. Це призведе до панування AR у всіх продуктах Facebook із функціями камери.

Instagram затримався з AR-фільтрами на рік, не беручи до уваги власні основні ефекти камери, доступні для кожного користувача. Це чудова платформа для поширення, обміну та вивчення контенту, і мільйони людей використовують Instagram Stories, щоб ділитися своїми моментами щодня. Розуміючи це, Facebook оголосив про те, що платформа ефектів для камери буде доступна в Instagram, що надає користувачам нові творчі інструменти для вираження себе зовсім іншими способами.

Конкретні ефекти будуть доступні для прихильників брендів, а також користувачів які не підписані, але можуть бачити фірмові Instagram Stories. Це буде ключовою особливістю для доставки повідомлень брендів на всій платформі Instagram. Нарешті, бренди зможуть забезпечити більшу інтерактивність між своїми продуктами та споживачами, які підписані на їхній профіль Instagram. Незабаром з’являться нові, більш комерційні способи використання ефектів AR.
Більше ніж коли-небудь камера-орієнтована платформа Messenger також отримає функціональність AR. Facebook оголосив, що у Messenger AR-ефекти мають бути в поєднанні з ботами. Це дозволить споживачам розблокувати та придбати продукти, представлені на платформі Messenger.

Завдяки інтеграції з Messenger AR-ефекти стануть частиною розмови між брендом, споживачем та іншими людьми, які мають відношення до певного продукту. Це дасть маркетологам нові можливості для ознайомлення споживача зі своїми продуктами, перш ніж купувати їх.
На конференції було представлено кілька прикладів нового досвіду використання AR. Серед них віртуальний огляд кросівок Nike, з процесом розпаковки та покупки, а також огляд косметики Sephora, де споживач має змогу побачити результат безпосередньо на своєму обличчі. Є насправді лише кілька прикладів, що демонструються, у порівнянні з баченням нескінченних можливостей, яку платформа AR надає розробникам.

Today at #F8 we are excited to launch AR Camera Effects for the Messenger Platform and built-in NLP integration with Page inbox. Check out the full announcement for more details. https://fb.me/F82018Messenger

Опубліковано Facebook for Developers Вівторок, 1 травня 2018 р.

За матеріалами сайту https://blog.lenslist.co

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA