Опубліковано рейтинг захищених мобільних месенджерів

Американська аналітична компанія Apptopia опублікувала рейтинг найбільш захищених месенджерів в 2016 році. Telegram – у лідерах, але є місце і для інтриги.

За даними Apptopia, в минулому році Telegram завантажили 49,3 млн разів. На частку додатка Павла Дурова припадає 87% ринку зашифрованих месенджерів. Слідом за ними ідуть додатки Signal і Wickr, кожний з яких отримав по 6% ринкової частки. WhatsApp, месенджер компанії Facebook, який також надає шифрування end-to-end, вибув з гонки. Причиною стала вразливість, на яку 13 січня звернуло увагу видання The Guardian.

Якби WhatsApp не потрапив у центр скандалу, він би випередив усіх конкурентів разом узятих: на його рахунку 225 млн установок за 2016 рік. Крім того, протокол шифрування у WhatsApp і Signal однаковий – його розробив відомий криптограф і хакер Моксі Марлінспайк.

Signal, при порівняно невеликій базі користувачів (3,62 млн), демонструє найзначніший ріст у порівнянні з конкурентами. З жовтня 2016 року додаток виявився в центрі уваги на тлі сплеску інтересу до зашифрованих мессенджерів, продиктованого президентськими перегонами в США і подальшої перемогою Дональда Трампа.

У грудні місячна аудиторія активних iOS-користувачів Signal становила 410 тис. Осіб – проти 1,25 млн у Telegram. Крім того, в рейтингу брали участь додатки Dust і Silent Phone.

Нагадаємо, 13 січня Павло Дуров підтвердив намір запустити в месенджері голосові дзвінки. Подібний функціонал вже давно є і у WhatsApp, і у Signal. А 11 січня команда Telegram представила десктоп-версію програми під номером 1.0 – з оновленим дизайном і підтримкою користувацьких тем.

За матеріалами сайту: http://www.cossa.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA