Google почав тестувати mobile-first індекс

Компанія Google офіційно повідомила про запуск тестування індексу mobile-first. У компанії відзначають, що більшість користувачів здійснюють пошук на Google з мобільних пристроїв. Але системи ранжування все ще спочатку оцінюють десктопну версію сайту, щоб визначити його релевантність.

Через це можуть виникати проблеми, наприклад, у випадках, коли мобільна версія містить менше контенту, ніж десктопна (виходить, що алгоритм порадив користувачеві нерелевантні сторінку, оскільки мобільну версію він не оцінював). У зв’язку з цим компанія і запускає тестування індексу mobile-first – тобто в ході тестів на релевантність будуть оцінюватися саме мобільні версії сайтів.

«Щоб зробити нашу видачу корисніше, ми почали експериментувати з mobile-first-індексом. І хоча наш пошуковий індекс буде залишатися єдиним для веб-сайтів і додатків, наші алгоритми з часом в основному будуть оцінювати саме мобільну версію контенту сайту, щоб ранжувати його сторінки», – повідомляє компанія.

Спочатку експеримент протягом декількох місяців буде проводитися в маленькому масштабі, на невеликій вибірці користувачів, але після цього таку індексацію включать по всьому світу.

Що в зв’язку з цим робити веб-майстрам? Якщо у вас сайт з адаптивним дизайном або динамічним показом, де основний контент і розмітка ідентичні як для мобільних, так і для десктопів, робити нічого не потрібно.

Якщо ж конфігурація вашого сайту така, що контент і розмітка відрізняються для користувачів мобільних пристроїв і десктопів, потрібно внести деякі зміни:

– Переконайтеся, що ви використовуєте структуровану розмітку в обох версіях сайту.
– Перевірити ідентичність розмітки в різних версіях можна з використанням інструменту перевірки структурованих даних від Google.
– Додаючи структуровані дані в мобільну версію, уникайте великих обсягів розмітки, нерелевантної специфічному вмісту кожного документа.
– Використовуйте інструмент robots.txt testing tool, щоб перевірити, чи доступна ваша мобільна сторінка для Googlebot.
– Сайтам не потрібно вносити зміни в канонічні URL. Компанія буде враховувати ці атрибути, як і раніше, для надання користувачам релевантних мобільних і десктопних результатів.
Ще декілька порад для веб-майстрів:

– Якщо ви верифікувати лише десктопну версію сайту в Search Console, варто додати і верифікувати мобільну версію.
– Якщо у вас лише десктопний сайт, Google буде його індексувати, навіть переглядаючи його з мобільного агента.
– Якщо ви створюєте мобільну версію сайту, пам’ятайте, що функціональний сайт, орієнтований на десктопи, – краще, ніж неповна або неробоча мобільна версія. Запускайте мобільну версію тільки тоді, коли вона повністю готова.

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA